Thuiszorg Rotterdam goes Google Apps for Business

25 Jun Thuiszorg Rotterdam goes Google Apps for Business

Thuiszorg Rotterdam is één van de grootste thuiszorgaanbieders van Rotterdam. De organisatie heeft 110 jaar ervaring en is dankzij 1.400 gemotiveerde medewerkers goed vertegenwoordigd in alle wijken van Rotterdam, maar ook in Schiedam e.o., Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. In totaal krijgen bijna 10.000 cliënten professionele zorg. Thuiszorg Rotterdam heeft geen wachtlijsten voor geïndiceerde zorg, u krijgt direct de zorg die u nodig heeft.

Thuiszorg Rotterdam heeft als zorgaanbieder strategisch gekozen om te gaan werken met het volledige Google Apps platform, mede ook voor een betere integratie met derde partijen en haar aanstaande fusiepartner Laurens. Ondersteund door Caase.com zijn alle 1400 medewerkers gemigreerd en getraind in het werken met mail, agenda, documenten en portalen uit de Cloud”, aldus Bas Schoones, CIO bij Thuiszorg Rotterdam. “De implementatie van Cloud mail, agenda, documenten en portalen op basis van Google Apps binnen Thuiszorg Rotterdam, in samenwerking met Caase.com, heeft geresulteerd in een optimale integratie van de IT platforms van beide organisaties en geeft hierdoor de basis voor een kostenreductie. Daarbij heeft de adoptie onder gebruikers een hoge prioriteit gekregen, waardoor zowel kantoor- als ambulante medewerkers optimaal gebruikmaken van deze nieuwe samenwerkingsomgeving op zelfs mobiele devices zoals smartphones en chromebooks,”

Bas: “Mensen staan centraal in beide organisaties: klanten én medewerkers. Goede medewerkers zijn het geheim achter onze hoge klanttevredenheid. Wij hebben betrokken, vakbekwame en betrouwbare medewerkers. Hoe doen we dat? Door ze te stimuleren en de ruimte te geven om initiatieven te nemen en te groeien. Met Google Apps zijn we goed uitgerust om locatiebreed sneller te communiceren en beter samen te werken middels Google Apps for Business. Verder kunnen medewerkers van verschillende vestigingen eenvoudig met elkaar communiceren en samenwerken door (video) instant messaging en chat in Google Hangout en zichtbaarheid van aanwezigheidsstatus. Hierdoor werken we beter samen, verhogen we onze productiviteit verhogen en zijn we onze klanten sneller van dienst.”

No Comments

Post A Comment