Wat als het licht uit gaat?

Microsoft Azure Site Recovery black screen Caase.com

Wat als het licht uit gaat?

Alle schermen op zwart. De schrik van elke onderneming, instelling en overheid. Geen IT, geen telefoon, niet meer werken. En dan? Wat heeft u geregeld? Kunt u binnen de benodigde maximale tijd ‘ergens anders’ uw digitale omgeving opstarten zodat uw medewerkers kunnen doorwerken? Of belangrijker, uw klanten of cliënten kunt blijven helpen zonder dat het tonnen aan inkomstenderving oplevert?

Continuïteit
Voor veel organisaties is de continuïteit van de bedrijfsvoering essentieel. Dat is bij u niet anders. U weet als geen ander dat wanneer de continuïteit verstoord wordt dit u naast veel zorgen tegelijk veel geld kost. Daarom heeft u een goede oplossing getroffen, toch?
Veel organisaties blijken in de praktijk wel een mogelijkheid tot uitwijk te hebben voor wanneer er zich een calamiteit voordoet. Tegelijk blijkt in de praktijk dat deze uitwijk vaak niet voldoet. Daar zijn logische maar tegelijk onterechte redenen voor. Het inrichten en operationeel houden van een tweede datacenter kost veel geld. Vanwege de hoge investering kiezen veel organisatie voor een beperkte capaciteit op de uitwijklocatie. Wanneer de uitwijk daadwerkelijk nodig is blijkt dan dat slechts 20% van de medewerkers écht door kan werken. Wat gaat de rest van de medewerkers doen? Wat vinden uw klanten van die beperkte capaciteit? Hoe lang duurt het voordat uw originele IT omgeving weer honderd procent operationeel is?

Het werkt toch niet …
Een ander bekend fenomeen is het niet up-to-date hebben van de uitwijkomgeving. De servers en andere apparatuur in het tweede datacenter zijn vaak de afdankertjes van de operationele omgeving, met alle problemen van dien .. patchen, updaten en het regelmatig testen van de uitwijkomgeving is vaak geen eerste prioriteit van de IT specialisten binnen uw organisatie. Wanneer zich een calamiteit voordoet en de uitwijkomgeving blijkt niet volledig te werken als verwacht, dan is ‘het huis te klein’. Weet u zeker dat alles binnen uw organisatie goed geregeld is?

Kies voor zekerheid
Hierboven beschrijven wij slechts twee voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Vandaag de dag zijn deze situaties echt niet meer nodig. Met de komst van Microsoft Azure Site Recovery ruilt u al uw onzekerheid in voor flexibiliteit, schaalbaarheid en lage kosten. Flexibiliteit omdat u keuze heeft in hoe u de uitwijkomgeving ingericht wilt hebben. Schaalbaarheid omdat bij een daadwerkelijke calamiteit deze cloud dienst automatisch opschaalt naar de volledige benodigde capaciteit. Lage kosten realiseert u omdat u niet hoeft te investeren in een tweede datacenter, met servers, software, switches en routers, stroom, koeling, vierkante meters en arbeidskosten voor inrichting, actueel houden en testen. Met Azure Site Recovery betaalt u een laag maandelijks abonnement voor uw uitwijklocatie in de Microsoft cloud. U betaalt slechts meer wanneer u de capaciteit daadwerkelijk nodig heeft en zelfs dan kost het u geen rib uit uw lijf.
In de onderstaande handige infographic over Microsoft Azure Site Recovey ziet u direct alle voordelen.

Site Recovery Azure Microsoft Caase.com

Niets zonder plan
Het is niet moeilijk om een uitwijk binnen Microsoft Azure te realiseren, maar de start ligt al ver daarvoor. Voor elke organisatie is het verstandig om te onderzoeken wat daadwerkelijk aan IT nodig is om direct door te kunnen werken. Hoe lang kunt u eigenlijk zonder IT? Welke applicaties zijn absoluut en direct nodig en welke IT services kunnen een half uurtje later beschikbaar zijn? Heeft u al een crisisplan waarin procedures staan beschreven voor wat iedereen binnen uw organisatie moet doen wanneer door een calamiteit uw eigen IT omgeving niet meer beschikbaar is? Belangrijke zaken om over na te denken. Azure Site Recovery is een zeer praktische, kostenefficiënte en schaalbare oplossing, maar zonder plan vooraf net zo slim als een niet getest en te kleine uitwijklocatie nu.
Wees goed voorbereid en laat de specialisten van Caase.com u helpen bij het onderzoek en de inrichting van Microsoft Azure Site Recovery. Dat geeft u wel een gerust gevoel.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase