Vijf bespaartips met een datacenter in de cloud

Caase.com Microsoft IT Infrastructuur Azure datacenter

Vijf bespaartips met een datacenter in de cloud

Een eigen datacenter. Wie wil dat nu niet? Al uw IT onder controle, zeker en veilig en een heleboel knipperende lampjes bij u op locatie. U kunt door uw datacenter heenlopen en denken ‘dat is mijn bedrijf’. Maar wilt u eigenlijk wel de bijbehorende zorgen, kosten en het beheer? Wij geven u vijf tips waarmee u op ‘uw’ datacenter kunt besparen wanneer u nu overstapt naar een Modern Datacenter in de Microsoft Cloud.

1. Niet meer investeren
Om een datacenter – of serverpark – te bouwen is een hoge investering nodig. Servers, software, verbindingen, noodstroom, back-up. We noemen er zo maar een paar. Daarbij geldt dat u altijd capaciteit bouwt op basis van piekbelasting. U wilt immers niet dat uw medewerkers op enig moment niet hun werk kunnen doen.
De hoge investeringen kunnen een aardige aanslag zijn op zowel IT budget als investeringsvermogen van de organisatie. Met een Modern Datacenter waarbij u al, of een deel, van uw IT Infrastructuur in de cloud onderbrengt verlaagt u de investeringsdruk. U houdt meer geld over voor investeringen die te maken hebben met uw core business of innovatie. Bijkomend voordeel is dat u flexibiliteit en schaalbaarheid op de koop toe krijgt.

2. Verlaging operationele kosten
Een datacenter kent naast de investeringen voor het bouwen en actueel houden tegelijk operationele kosten. Wat dacht u van stroom en koeling? Bezet vloeroppervlak en fysieke beveiliging? Brandblusinstallatie en verzekering? Dit zijn kosten die u vaak niet direct in uw IT budget terugziet, maar er wel degelijk zijn. Koten die vaak hoger zijn dan u zo op het eerste gezicht zou denken. Als die kosten heeft u niet wanneer u kiest voor een Modern Datacenter oplossing in bijvoorbeeld Microsoft Azure. We horen u denken: ‘die kosten zijn daar toch ook en worden dan doorbelast?’. Op zich is dat waar, maar door de grootte van de Microsoft datacenters zijn die operationele kosten ‘per server’ of ‘per afgenomen Virtual Machine’ of andere oplossing vele malen lager dan bij u het geval is.

Handige Infographic Modern Datacenter in Microsoft Azure:

Caase.com Microsoft Azure Modern Datacenter

 

3. Tijd voor innovatie
Innovatie? Jazeker. Medewerkers binnen IT afdelingen die zich bezighouden met IT Infrastructuur zijn het grootste deel van hun tijd kwijt aan het in standhouden van de omgeving; patchen van server besturingssystemen, security updates, software fixes, vervangen van hardware en zo verder. Wanneer uw IT specialisten zich niet meer bezig hoeven te houden met deze dagelijkse routineklussen krijgen zij tijd om zich op andere – belangrijkere – zaken te richten. Zoals innovatie binnen de IT die uw business ondersteunt. U bespaart feitelijk niet op de arbeidskosten, maar kunt die arbeid bij een overstap naar de cloud wel inzetten voor zaken die meer geld gaan opleveren. Een indirecte besparing dus.

4. Veiligheid en betrouwbaarheid
Niets is zo veilig als een computer in een betonnen bunker zonder deur en zonder verbinding naar het internet. Maar zo kunt u vandaag de dag niet werken. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke onderwerpen bij een datacenter. Zowel voor uw datacenter op uw locatie als uw toekomstige datacenter in de Microsoft cloud. Het grootste verschil in de kosten zit ‘m in de schaalgrootte en de hoeveelheid geld die nodig is om de veiligheid en betrouwbaarheid op het gewenste niveau te krijgen en houden. Voor het geld dat veiligheid en betrouwbaarheid – als onderdeel van de totaalprijs bij het werken in de cloud – kosten kunt de veiligheid en betrouwbaarheid niet op zo’n hoog niveau krijgen. Omgekeerd, wanneer u de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid op hetzelfde niveau als het Microsoft datacenter wilt brengen, bent u kapitalen kwijt. Wilt u dat wel investeren?

5. Handige applicaties
Het aantal web applicaties en SaaS oplossingen neemt hand over hand toe. Het blijkt in de praktijk best ingewikkeld om die internet-gebaseerde software te koppelen aan de IT op uw locatie. Zo is er vaak het nodige programmeerwerk aan firewalls nodig om het dataverkeer door te laten. Of moeten er koppelingen komen tussen deze internetsoftware en uw eigen servers. Met een Modern Datacenter in Azure (Microsoft Cloud) heeft u daar geen last (meer) van. Inmiddels werken ruim 2.700 applicaties in de cloud, waaronder Exact, WordPress, Adobe en natuurlijk Dynamics265, naadloos samen met een datacenter in de cloud. Uw bespaart dus direct op de kosten van het inrichten en beheren van applicaties wanneer u overstapt naar een Modern Datacenter.

Hoe verder?
Toegegeven, het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar niets is minder waar. Het verlagen van de investeringsdruk, besparing op operationele kosten van uw IT Infrastructuur en meer innovatie en slagkracht voor uw organisatie liggen voor het oprapen. Alleen om dat geld op te kunnen rapen wilt u eest weten ‘wat het Modern Datacenter’ voor u betekent. Welke servers en applicaties zijn geschikt? Welke diensten wilt of moet u gaan afnemen? Hoe ziet een migratieplan eruit? Wat is het architectuurplaatje? Overstappen is slim, maar niet zomaar geregeld. Daarvoor heeft u specialisten nodig. De cloud specialiste van Caase.com om precies te zijn. Neem daarom contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase