Nieuws van de SharePoint Virtual Summit

Caase Microsoft SharePoint Office365

Nieuws van de SharePoint Virtual Summit

Op 16 mei is tijdens de SharePoint Virtual Summit (#VirtualSummit) door Jeff Teper van Microsoft een aantal mooie vernieuwingen in Microsoft SharePoint (online) aangekondigd. Een kort overzicht van wat de komende maanden beschikbaar gaat komen in Office365.

OneDrive for Bussiness on demand
Een nieuwe versie van de OneDrive sync client die nu verder gaat dan OneDrive alleen. Bovendien wordt nu niet meer standaard alles gesynchroniseerd, maar alleen datgene wat je zelf wilt. Hiermee wordt OneDrive for Business een soort verkenner van SharePoint Online! Een veel gevraagde en ik verwacht zeer gewaardeerde functie.

Communication Sites
Kort gezegd de samenvoeging van de huidige “publishing site” met de “modern UI”. Een communication site is bedoeld voor het snel en eenvoudig maken van intranet pagina’s met de juiste huisstijl van de organisaties. Templates komen beschikbaar en we zijn in staat om voor u op maat gemaakte templates samen te stellen.

Office365 Teams, Groups en SharePoint Sites. Allemaal manieren om met elkaar samen te werken, wat ten slotte de kracht van SharePoint is. De nu nog enigszins losse teams en groups worden één geheel en bestaande teamsites worden automatisch Groups.

Wilt u de hele SharePoint Virtual Summit terugkijken? Dat kan, een opname van het evenement met al het nieuws, presentaties en vraag en antwoord staat voor u klaar.

Meer weten over SharePoint of profiteren van onze SharePoint Spring Special met aantrekkelijke kortingen? Neem dan contact op met Caase.com.

Peter Dijkstra, Senior SharePoint Consultant Caase.com

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase