Nieuw wereldrecord programmeren en wij waren daarbij!

enschede caase wereldrecord programeren Eelco Eerenberg Microsoft Nederland

Nieuw wereldrecord programmeren en wij waren daarbij!

Vandaag, 14 oktober 2016, is een belangrijke en bijzondere dag. Een nieuw wereldrecord staat in de boeken en wel het wereldrecord programmeren. Georganiseerd door de Stichting CodeUur hebben vandaag 11.368 kinderen op de basisschool een les ‘coderen’ gehad. Dat is belangrijk voor de jeugd omdat de toekomst verder digitaliseert. Kinderen voorbereiden op deze toekomst door ze te leren programmeren en te leren snappen hoe digitale logische processen verlopen is daarom essentieel.

Caase Mirosoft Eerenberg Wereldrecord CodeUurMede mogelijk gemaakt door …
Het kersverse wereldrecord programmeren was niet mogelijk zonder drie bijzondere gastdocenten. Op de basisschool Enschedese Schoolvereniging waren de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg, Michel Bouman van Microsoft Nederland en onze eigen CEO Victor-Jan Leurs de gastdocenten. Drie klassen met basisschoolleerlingen bleken zeer enthousiast en zijn vandaag op het gebied van programmeren een stuk slimmer geworden en de pers was aanwezig om live verslag uit te brengen.

 

Bekijk hier het videoverslag van RTV Oost.

Digitale toekomst
Bent u geen basisschoolleerling maar wilt u wel meer weten over digitale transformatie? Voor overheden, zorginstellingen en bedrijven? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over hoe u in deze digitaal woelige tijden meer slagkracht organiseert.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase