Nieuw van Microsoft: Microsoft 365

Microsoft 365 cloud productivity

Nieuw van Microsoft: Microsoft 365

Tijdens de jaarlijkse wereldwijde partnerconferentie afgelopen juli kondigde Microsoft CEO Satya Nadella de laatste nieuwe ‘365’-telg aan: Microsoft 365. Groot nieuws, maar tegelijk een bekende oplossing. Zo zit het precies.

Wat is Microsoft 365?
Microsoft 365 is de nieuwe naam voor de Microsoft Secure Productive Enterprise. Een naam die de meeste mensen niet veel zei: Veilig Productief voor Grote Ondernemingen? Wat Microsoft wel slim heeft gedaan is de oplossing (zie verderop) beschikbaar maken voor haar héle set aan klanten: van kleine ondernemingen met Microsoft 365 Business tot en met de grootste organisaties met Microsoft 365 Enterprise. Welke smaak ook past bij uw organisatie, het is altijd een combinatie van Windows 10, Office365 en Enterprise Mobility & Security.

Microsoft365 tabletMicrosoft 365 Enterprise
De Enterprise variant is inmiddels beschikbaar via de Microsoft Enterprise Agreement en het Cloud Solution Provider programma. Zij kent twee varianten: E3 en E5. Die laatste heeft meer functionaliteit voor beheer en uitgebreidere veiligheid. Binnen Microsoft 365 Enterprise is Office 365 E3 of E5 opgenomen. Office365 is het (online) samenwerkingsplatform van Microsoft met onder andere de bekende Office applicaties (Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer) voor de desktop en op je mobiele apparaat. Maar ook SharePoint online (samenwerking), Skype for Business Online (zakelijke chat en videovergaderen) en OneDrive (bestanden opslaan) maken er onderdeel van uit.
Windows 10 komt ook in de bekende twee smaken: E3 en E5. In alle gevallen gaat het om de Enterprise versie van Windows. Bijzonder is dat het gaat om een abonnement per gebruiker, waar een gebruiker met een toegewezen abonnement Windows 10 tot op 5 apparaten afzonderlijk kan gebruiken. Tot slot is de Microsoft oplossing voor het beheer van (mobiele) apparaten, beheer van gebruikers en identiteiten en online veiligheid opgenomen: Enterprise Mobility & Security. Kortom, met Microsoft 365 Enterprise kiezen grote organisaties nu voor slechts één product, rekent die eenvoudig per gebruiker per maand af en ‘koopt’ zo een kant en klare en alles in één oplossing.

Microsoft 365 Business
Deze variant is geschikt voor organisaties tot maximaal 300 gebruikers (goed om te weten, het is een harde grens, dus medewerker 301 kán de dienst niet gebruiken). De oplossing is qua opbouw gelijk aan Microsoft 365 Enterprise, alleen de Office365 variant is Office 365 Business Premium. Iets minder functionaliteit dan grote zus, maar nog steeds met lokale installatie van de Office applicaties, SharePoint online, Skype for Business online en OneDrive. Ook Windows 10 en Enterprise Mobility & Security zijn inbegrepen. Microsoft 365 Business komt in het najaar wereldwijd beschikbaar en prijzen zullen starten bij ongeveer € 20 per gebruiker per maand.

Iets voor uw organisatie?
Microsoft 365 is een oplossing die geschikt is voor bedrijven, (zorg-)instellingen en overheden. Daarmee kan het zeker slim, efficiënt en krachtig zijn voor úw organisatie. Wilt u meer weten of Microsoft365 zelf proberen? Neem dan contact op met de Cloud specialisten van Caase.com.

Meer informatie op de website van Microsoft 365 en in Microsoft Office Blog.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase