Nieuw: Postvak IN met prioriteit (Focused Inbox) in Outlook

Outlook Postvak In met Prioriteit

Nieuw: Postvak IN met prioriteit (Focused Inbox) in Outlook

“Huh?! Over welke e-mail heb jij het? Die heb ik helemaal niet gezien!”. Dit kan zomaar het gevolg zijn van een van de laatste updates in Microsoft Outlook. Met deze laatste update krijgt Outlook de zogenaamde ‘Focused Inbox’, in goed Nederlands het Postvak In met prioriteit. Met deze nieuwe functie ziet u ‘belangrijke’ e-mails direct. Is er een e-mail – zoals beschreven – die u niet heeft gezien? Dan heeft Outlook, op basis van uw e-mail historie, dat specifieke mailtje als minder belangrijk beoordeeld.
Maar wat is dit Postvak IN met prioriteit? Hoe werkt het? En wat kan er ingesteld worden om dit type postvak beter bij uw organisatie te laten passen?
Voor een beperkte groep gebruikers is dit nieuwe type postvak al een tijd actief, maar Microsoft heeft nu naar buiten gebracht dat het voor iedereen uitgerold gaat worden (vanaf Microsoft Office / Outlook build 16.0.8730 versie 1711 en nieuwer).

Focus op belangrijke e-mails
Op basis van e-mail historie van de gebruiker gecombineerd met kunstmatige intelligentie maakt Outlook een onderscheid tussen ‘belangrijke’ en ‘minder belangrijke’ e-mail berichte. Daarmee kan een medewerker effectiever en efficiënter werken door zich in eerste instantie te richten op de e-mails die het belangrijkste zijn. Deze staan in het tabblad ‘Prioriteit’. De overige e-mails (zoals nieuwsbrieven, automatisch gegenereerde e-mail en dergelijke) zijn gemakkelijk toegankelijk, maar uit de weg, in het tabblad ‘Overige’.

Bekijk de video om te zien hoe het Postvak IN met prioriteit werkt

 

Aanpassen op uw organisatie
Er zijn meerdere mogelijkheden om het Postvak In aan te passen. Maar welke sluit nu het beste aan bij uw organisatie en uw gebruikers? Ons Office 365 team adviseert en implementeert graag de best passende oplossing in uw omgeving.

Wat past het best bij uw organisatie?
Om na te gaan wat past bij het e-mail gebruik van uw medewerkers zijn er een aantal onderwerpen die we graag met u samen onderzoeken:
• De gebruiker zelf laten kiezen of ze de functionaliteit gebruiken
• Voor de hele organisatie deze functionaliteit aan- of uitzetten
• Voor bepaalde groepen gebruikers (of functionele mailboxen) de functionaliteit aan- of uitzetten
• E-mails in het tabblad ‘Overige’ terwijl ze toch belangrijk zijn?

Om te zorgen dat het gebruik van Microsoft Outlook past bij de werkwijze van mens en organisatie is het goed om te weten dat er maatwerk aanpassingen mogelijk zijn. Met die aanpassingen werken mensen niet alleen effectief en efficiënt, maar vooral prettig.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met de Office 365 specialisten van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase