Nieuw – Microsoft Flow met PowerApps

Microsoft Caase.com PowerApp en Flow

Nieuw – Microsoft Flow met PowerApps

Microsoft PowerApps bestaat al een tijd, nieuw is Microsoft Flow. Een nieuwe technologie die bedoeld is om eenvoudig processen vorm te geven. SharePoint consultants van Caase.com hebben Microsoft Flow ingezet om in combinatie met PowerApps een handig oplossing te bouwen waarmee gebruikers binnen een organisatie ICT middelen kunnen aanvragen.

Hoe het werkt
Een medewerker heeft behoefte aan een nieuwe laptop, telefoon, software of software-abonnement. Via smartphone, tablet of de link binnen de SharePoint omgeving van de organisatie opent de medewerker de App. Daarbij is intelligentie ingebouwd, de App vraag niet om inloggegevens wanneer de medewerker al aangemeld is binnen de Office365 omgeving. Daarnaast worden direct de al bekende gegevens van de medewerker opgehaald en geladen zodat dubbele invoer voorkomen wordt.

Microsoft PowerApp IT middelen aanvragenIn de App ziet de medewerker direct alle lopende aanvragen en kan met een druk op de knop de nieuwe aanvraag indienen. De lijst met middelen die aangevraagd kunnen worden, wordt gevoed vanuit SharePoint en is voor IT medewerkers of medewerkers facilitaire dienst dus eenvoudig bij te houden.

Na het indienen van de aanvraag in de App komt de medewerker terug op het startscherm en ziet de nieuwe aanvraag, met status, direct in het overzicht.

Microsoft Flow Caase.com SharePointAan de achterkant
De ingediende aanvraag binnen de App activeert direct een proces binnen SharePoint. Voor de afhandeling van de aanvraag zetten we het nieuwe Microsoft Flow in. Flow haalt op basis van de gegevens van de gebruiker, inclusief afdeling, de juiste ‘goedkeurder’ op en stuurt deze persoon een e-mail met een link naar de App. Wanneer de persoon die de aanvraag moet goedkeuren (of afwijzen natuurlijk) de App opent ziet hij of zij direct de juiste aanvraag. Het goedkeuren of afwijzen is zo in een handomdraai geregeld.

SharePoint Flow PowerApp Caase.comPush notificatie
We hebben al getest met push notificatie in preview en dat werkt uitstekend. Microsoft Flow kan een push notificatie versturen naar de persoon die een actie moet ondernemen. Bijvoorbeeld naar een smartphone en dan direct de App laten starten. Misschien niet echt nodig voor het goedkeuren van een aanvraag van IT middelen, maar bij bijvoorbeeld een actie die moet worden genomen binnen een crisisbeheerorganisatie wel handig.

Zelf innoveren?
Heeft u een proces binnen uw organisatie dat momenteel administratief moeizaam verloopt of lastig te beheren is? Denk dan eens aan Microsoft PowerApps en Microsoft Flow. Het SharePoint team van Caase.com heeft inmiddels de ervaring om een goede oplossing te ontwerpen en bouwen en helpt u graag verder. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase