Nieuw in Office365: Microsoft Teams

Caase.com Microsoft Teams Office365

Nieuw in Office365: Microsoft Teams

Per medio maart introduceert Microsoft ‘Teams’ binnen Office365. Microsoft Teams is de nieuwe hub, ook wel digitale werkruimte,  waarin teams binnen organisaties slimmer kunnen samenwerken en communiceren.

Teams anno nu
Binnen organisaties heb je altijd groepen mensen die met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld bij productontwikkeling, zorgteams in een wijk, verkoop en marketing samen voor een campagne en zo verder. Met Microsoft Teams kunnen mensen zelf een groep waarmee ze structureel of ad-hoc samenwerken aanmaken en onderhouden. Binnen Microsoft teams kunnen de teamleden onderling chatten, documenten delen en samenwerken. Er handig, teamchats via Skype for Business zijn zichtbaar voor het hele team. Microsoft Teams binnen Office365 ondersteunt de manier waarop teams anno nu digitaal samenwerken.

Moderne hub voor samenwerken
Met Microsoft Teams geef je groepen die samenwerken direct toegang tot alles wat ze nodig hebben binnen Office365. Alle inhoud, hulpmiddelen, personen en gesprekken zijn beschikbaar binnen de digitale werkruimte. Omdat teams een onderdeel is van Office365 is er naadloze toegang en integratie met SharePoint, OneNote en Skype voor Bedrijven.

App en online
Microsoft Teams heeft een eigen App. Binnen die App werk je direct aan documenten die binnen Teams beschikbaar zijn. Ook het deelnemen aan chats en videogesprekken is via de App mogelijk. Daarmee hebben teamleden die veel onderweg zijn altijd hun digitale werkruimte bij zich. Op een vaste werkplek gebruik je teams naast de App gewoon via het bekende Office365 portaal met dezelfde functionaliteit.

Geschikt voor elk team
Teams van Microsoft is aanpasbaar aan de wensen van elk denkbaar team. Neem binnen de werkruimte de inhoud en functies op die voor jouw team nodig zijn. Je kunt tabbladen toevoegen om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte documenten en cloud services. Binnen OneNote maak je digitaal aantekeningen van een teamoverleg en die aantekeningen zijn direct voor alle teamleden zichtbaar (en ze kunnen er zelf ook in werken….). Met moderne bots verken je razendsnel gegevens en voer je net zo snel bepaalde acties uit. Binnen Teams zijn standaard vele connectors aanwezig voor updates van hulpprogramma’s en cloud services van derden.

Wel zo veilig
Binnen digitale teams bespreek je zaken die niet zomaar naar buiten mogen. Daarom is het goed om te weten dat Teams een standaard onderdeel is van Microsoft Office365 en daarmee net zo veilig is. Zo kent Teams een brede ondersteuning voor compliance normen, zijn gegevens altijd versleuteld en is er een Multi factor authenticatie voor een betere identiteitsbescherming van teamleden.

Zelf Teams gebruiken?
Wil je meer weten over Microsoft Teams als onderdeel van Office365? Bekijk dan de film:

Direct aan de slag? Neem dan contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase