Microsoft Office 365 Cloud App Security, wat is dat?

Office 365 cloud app security by caase.com

Microsoft Office 365 Cloud App Security, wat is dat?

Microsoft Cloud App Security, de (soms) bekende maar onbeminde oplossing om Apps en (toegang to) cloud data veilig te houden. Dit is wat het kan en doet.

Office 365 Cloud App Security geeft u inzicht in verdachte activiteiten binnen Office 365. Daarmee kunt u potentieel verdachte of gevaarlijke situaties vroegtijdig herkennen, onderzoeken en waar nodig acties nemen. Met Office 365 Cloud App Security krijgt u meldingen na een alarm op basis van criteria over atypische of verdachte activiteiten. Verder krijgt u inzicht over hoe gebruikers uw Office 365 benaderen en gebruiken, kunt u van gebruikers met onverwachte of onlogische toegang tijdelijk rechten ontnemen en kunt u medewerkers dwingen opnieuw in te loggen om er zeker van te zijn dat het een rechtmatige activiteit betreft.

Waar?
Office 365 Cloud App Security vindt u in het Office 365 Security & Compliance Center. Dit is toegankelijk voor gebruikers met administrator rechten op het Office 365 portal. Om Cloud App Security instellingen te maken en voor het monitoren ga naar https://protection.office.com en meldt u aan met uw Office 365 gegevens.

Goed nadenken
Welke meldingen u vanuit Cloud App Security gaat ontvangen hangt, naast een aantal standaard instellingen, af van de policies, beveiligingscriteria, toegangsgegevens en andere instellingen die u zelf instelt. Dit betekent dat u de techniek moet voeden met wat u belangrijk vindt. Het nadenken over wat u voor uw organisatie in wilt stellen is daarmee belangrijker dan de techniek die u helpt.

Beginnen
Op deze website van Office Support staat uitgebreide informatie om te starten met Office 365 Cloud App Security. Wilt u advies of begeleiding om te bepalen hoe het gebruik van Cloud App Security het best past bij uw organisatie? Laat u dan helpen door de cloud experts van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase