Microsoft Compliance Manager nu beschikbaar

microsoft caase.com compliance manager

Microsoft Compliance Manager nu beschikbaar

Microsoft heeft haar cloud oplossing Compliance Manager per 22 februari beschikbaar gemaakt voor klanten met Microsoft 365, Office 365, Dynamics 365 en Azure abonnementen.

Compliance Manager is een handige tool die klanten direct inzicht geeft in de compliance instellingen in de Microsoft cloud diensten. Maar tegelijk geeft het inzicht in hoe die instellingen zijn toegepast binnen de omgeving van de klant en in welke mate die instellingen bijdragen aan de mate van compliance.

Wet en regelgeving
Grote drijver achter Compliance Manager van Microsoft is natuurlijk de EU General Data Protection Regulation (GDPR) privacy-wetgeving die per 25 mei van dit jaar in werking treedt. In Nederland kennen we die wet onder de noemer Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die de opvolger is van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Maar Compliance Manager is niet uitsluitend voor de GDPR geschikt. Ook andere normeringen en standaarden zoals ISO 27001 (IT security), HIPAA (bescherming en beveiliging informatie en privacy voor de zorg), ISO 27018 (beveiliging tot personen herleidbare informatie bij gebruik van publieke cloud diensten) en NIST 800-53 (bescherming en beveiliging informatie en privacy voor de federale overheid en verwante organisaties) zijn geschikt.

Hulpmiddel
Met Microsoft Compliance Manager krijgen klanten direct inzicht in welke mate zijn voldoen aan de diverse normeringen voor de bescherming en beveiliging van informatie en privacy. Dit betekent tegelijk niet dat wanneer alle lichten op groen staan klanten niets meer hoeven te doen. Compliance Manager is een hulpmiddel gericht op technologie. Naast technologie spelen ook processen, procedures en mensen (medewerkers) een belangrijke rol bij het veilig houden van (bedrijf)kritische informatie.

Wil je meer weten over Microsoft Compliance Manager? Of wilt u gebruik maken van het Caase.com uitgebreide AVG Assessment om te weten te komen hoever u bent met uw voorbereidingen op de komende AVG? Neem dan contact op met de specialisten van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase