Microsoft Cloud Solution Provider programma (CSP) sluit naadloos aan bij cloud migratie van Caase.com

Caase cloud solution provider programma

Microsoft Cloud Solution Provider programma (CSP) sluit naadloos aan bij cloud migratie van Caase.com

Het Microsoft Cloud Solution Provider programma, kort CSP, is een nieuw programma waarbinnen u flexibel kunt afrekenen voor de Microsoft cloud technologie die u gebruikt. Daarbij biedt het zo veel meer voordelen dan het bekende Enterprise Agreement (Subscription) contract dat u wellicht vandaag de dag gebruikt. De jaarlijkse tijdrovende telling en de hoge investeringen vooraf voor licenties en cloud behoren met CSP definitief tot de verleden tijd.

CSP in het kort:
Caase CSP• Flexibel en schaalbaar
• Vaste prijs per gebruiker
• Per maand afrekenen
• Geen tijdrovende administratieve last

Naadloze aansluiting bij Cloud Migratie
Caase.com doet via het adoptieteam veel onderzoek naar persona’s en functieprofielen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat veel organisaties tevoren ‘grotere’ en duurdere cloud abonnementen afsluiten dan in de praktijk nodig zijn. Binnen klassieke Microsoft licentiecontracten betaalt u dan minimaal een jaar vooruit teveel en dat is zonde. Kiest voor het CSP programma dan kunt u bijvoorbeeld met een instap abonnement beginnen en gedurende de migratie en de adoptie langzaam opschalen. Andersom komt ook voor; in de praktijk blijkt dat sommige gebruikers behoefte hebben aan meer functionaliteit, die kunt u eenvoudig via een Self Service Portal (SSP) naar een hoger abonnement omzetten (bijvoorbeeld van Office365 E1 naar Office365 E3 of E5).

Past bij moderne organisatie
De flexibiliteit van CSP biedt veel voordelen voor organisaties met veel in- of uitloop van medewerkers en voor bedrijven met sterke schommelingen in het aantal medewerkers. Caase.com biedt bij het CSP programma volledig beheer aan als standaard onderdeel van het contract. Daarmee weet u zeker dat alles rondom uw cloud in goede handen is, de administratie correct wordt verzorgd en u naast het gemak daarmee de incompliancy volledig uitsluit.

Voordelen van het Cloud Solution Provider Programma
Het CSP programma van Microsoft biedt moderne bedrijven, instellingen en overheden veel voordelen:
• Niet meer jaarlijks tellen en vooruit betalen, maar per maand afrekenen voor wat u daadwerkelijk gebruikt;
• Per maand op- en afschalen naar gelang uw behoefte;
• Sluit naadloos aan op het Caase.com (gefaseerde) adoptieprogramma in waves;
• Via het Self Service Portaal kunt u zelf abonnementen toevoegen en verwijderen;
• Volledig beheer en administratie via Caase.com;
• Bespaar tot duizenden euro’s bij uw overstap naar de cloud.

Scenario
Stel u moet een nieuw contract met Microsoft afsluiten en stel u overweegt om in het komende jaar Office365 in te gaan voeren voor al uw medewerkers. Maar u weet nog niet precies wie welk abonnement u nodig heeft. U weet nog niet precies wanneer u de implementatie (en adoptie?) gaat doen. U weet ook niet precies wat uw medewerkers ‘ervan’ gaan vinden. Maar u wilt zeker niet voor Office Professional Plus en de benodigde client access licenties in de klassieke zin gaan betalen en halverwege het jaar dubbel gaan betalen voor uw Office365 gebruik, toch? En alle medewerkers hebben wel e-mail nodig, tja … Dus kiest u nu voor alle medewerkers de Office365 E3 (dat is inclusief e-mail en Office op de PC, laptop of via Citrix) en dat is niet heel slim. Typisch zo’n scenario dat vraagt om het Cloud Solution Provider Programma van Microsoft.

Klassieke oplossing:
670 medewerkers Office365 E3 in Enterprise Agreement, totaal kosten jaar 1: € 156.780

CSP oplossing (voorbeeld):
U start voor alle medewerkers met Office365 E1 in CSP, per maand totaal € 4.556
In maand 3 begint u de uitrol, 500 medewerkers hebben Office, SharePoint en Skype for Business nodig. Dat is 500 medewerkers voor Office365 E5 en dat kost per maand totaal € 9.750. Die 500 medewerkers hebben dan het E1 abonnement niet meer nodig, dat scheelt totaal € 3.400. Nu maken we het ingewikkeld (maar verduidelijken we dat in onderstaand overzicht) wanneer in maand 9 blijkt dat toch 100 medewerkers die Office365 E3 niet nodig hebben en terug kunnen naar E1.

Enterprise Agreement Cloud Solution Provider vergelijk

Prijzen vermeld zijn reëel maar indicatie en zonder garantie.

Nu starten
Komt u graag meer te weten over de voordelen van het Microsoft CSP programma ten opzicht van de klassieke Enterprise Agreement en Enterprise Agreement Subscription? Caase.com heeft voor u de specialisten in huis die u daar graag bij helpen.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase