Kunstmatige intelligentie doet intrede bij Microsoft Teams

Microsoft Teams kunstmatige intelligentie Azure

Kunstmatige intelligentie doet intrede bij Microsoft Teams

Een mooi voorbeeld van hoe moderne technologie, zoals kunstmatige intelligentie, het dagelijks werk eenvoudiger en prettiger kan maken. Tegelijk een mooi voorbeeld van ‘eat your own dogfood’; Microsoft heeft kunstmatige intelligentie (Azure Artificial Intelligence, AI-Services) ingezet om diverse nieuws functies in Microsoft Teams te introduceren.

Automatisch vervagen achtergrond videogesprekken
Een veel ervaren probleem bij video vergaderen is een rommelige achtergrond of een achtergrond waar nog allerlei (gevoelige) informatie zichtbaar is. Dus moet de persoon die een Microsoft Teams of Skype for Business vergadering uitvoert eerst een half uur kantoor opruimen. Vanaf nu is dat niet meer nodig. Binnen de videofunctie van Microsoft Teams kunnen deelnemers aan de vergadering nu met één druk op de knop de achtergrond laten vervagen terwijl ze zelf in beeld blijven. De kunstmatige intelligentie ‘weet’ en ‘leert’ wat het deel van het beeld is waar de focus op moet liggen (de persoon die deelneemt aan de vergadering) en het deel wat vaag gemaakt moet worden.

Automatisch opnemen gesprekken
Niet is zo lastig van tijdens een video vergadering aantekening maken, of een opnamen terugvinden en daarin net dat ene fragment terug te vinden. Nu kun je binnen Microsoft Teams video vergaderen automatisch een opnamen maken die naar een transscript wordt omgezet. Dat maakt het later zoeken of doorzoeken een stuk eenvoudiger.

Direct vertaling
Met gebruik van Microsoft Translator, de snelst werkende automatische vertaalfunctie die vandaag de dag beschikbaar is, worden op verzoek berichten in het chatvenster direct vertaald. Dat zorgt er bij vergaderingen met internationale deelnemers voor dat die deelnemers beter (direct) het gesprek kunnen volgen en ook direct actief kunnen blijven deelnemen (het offline opzoeken van vertalingen is niet langer nodig). Microsoft Translator is gebaseerd op de Azure AI-Service en leert elke dag nieuwe talen en nieuwe woorden bij.

Drie miljoen teams
Leuk om te weten, Microsoft Teams bestaat net een jaar (12 maart 2017) en ken momenteel al meer dan drie miljoen teams die gemaakt zijn door 200.000 organisaties over de hele wereld.

Meer weten over Microsoft Teams als onderdeel van Microsoft Office 365? Interesse om Azure Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) oplossingen in te zetten om jouw diensten of producten te verbeteren? Neem dan contact op met een van onze consultants.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase