Hoofdpijndossier Back-up

caase microsoft azure back-up

Hoofdpijndossier Back-up

We leven in het tijdperk van de ‘Digital Transformation’. Informatie is al tijden het goud van deze eeuw, zonder informatie geen organisatie. Het veiligstellen van de voor uw organisatie cruciale informatie is daarom topprioriteit, toch?

Slepen
Heel vroeger (dat is in IT land nog geen 10 jaar geleden) maakten bedrijven een back-up naar een bandje, de back-up tape. Met de sterke groei van de hoeveelheid data binnen organisaties moest dat anders. De tijd die nodig was om alle data naar tape weg te schrijven werd al snel langer dan de nachtelijke uren. De oplossing: eerst naar een vaste schijf (is sneller) en vervolgens naar de back-up tape. Dat laatst mag dan 24 uur duren.
Maar dan, de back-up tapes bewaar je natuurlijk niet op dezelfde locatie als waar de originele informatie staat, je pand zal maar afbranden. Dus gaat vaak de netwerk- of systeembeheerder dagelijks de tapes wisselen en sleept een set mee naar huis. Daar staat de voor uw organisatie o-zo cruciale data in een tasje, onder de kapstok, in de gang met een wild snuffelende hond er omheen. Gechargeerd? Vraag eens hoe de dagelijkse praktijk gaat binnen uw organisatie.

Investeren
Dan nog het volgende. De hoeveelheid informatie die u nodig heeft om uw primaire proces in dit digitale tijdperk uit te voeren groeit nog steeds. Vele Gigabytes komen er dagelijks bij. Dataopslag kost immers niet zoveel meer, dus bewaren uw medewerkers echt van alles. Het gevolg is dat uw back-up capaciteit met enige regelmaat uit haar capaciteit loopt. Heel plat, wat u veilig wilt stellen past niet meer op het bandje. Wat gaat u doen? Investeren in nieuwe hardware, bijbehorende back-up software (voorbeeld: Comvault licenties gaan per hoeveelheid te back-uppen data …) en garantie, installatie en onderhoud …?

 

Microsoft Azure back-up bij Caase.com

 

Flexibel
Wat u hierboven gelezen hebt zijn slechts twee nadelen van een traditionele back-up waar vandaag de dag een veel betere oplossing voor is: Microsoft Azure Back-up en Dataopslag. Wanneer u de gedachte van het in eigen beheer organiseren van de veiligheid van uw informatie loslaat en nadenkt over een dienst blijkt alles ineens logisch.
Met een cloud back-up hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over capaciteit, die schaalt namelijk automatische mee met uw behoefte. U hoeft niet te investeren, want u betaalt uitsluitend voor wat u gebruikt. Uw IT afdeling hoeft niet langer de verantwoordelijkheid te dragen om te zorgen dat de back-up ‘buiten uw deur’ staat. Met back-up naar Azure staat uw data automatisch in de best beveiligde datacenters binnen de Europese Unie. Zo zijn er nog tientallen voordelen, teveel voor dit korte bericht. Voordelen die we beter kunnen bespreken tegen de achtergrond van uw situatie. Daarom zou ik zeggen, maak eens een afspraak met mij.

Hank van Gardingen

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase