Hogere klanttevredenheid en meer omzet met Microsoft Bookings

online zakelijke afspraak plannen

Hogere klanttevredenheid en meer omzet met Microsoft Bookings

Microsoft Bookings laat klanten op elk moment eenvoudig afspraken met jou of je bedrijf maken. Een centrale via het internet ontsloten agenda zorgt dat jouw klanten zelfs afspraken kunnen plannen. De traditionele manier van afspraken maken – telefoontjes over en weer, e-mails, WhatsApp – storen je niet meer tijdens je werk. Als kapster kun je gewoon blijven knippen en als adviseur hoef je jouw bijeenkomst niet te onderbreken voor dat telefoontje. Voor grotere organisaties is Microsoft Bookings heel geschikt om afspraken tussen personen van afdelingen te plannen.

Bekijk de film:

Wat is er mogelijk?
Op dit moment is al heel veel mogelijk met Microsoft Bookings. Daarnaast komen er binnenkort nieuwe functionaliteiten die zijn aangedragen door ‘de community’. Dit is vandaag de dag al mogelijk.

Voor klanten
Klanten kunnen via de reserveringspagina direct online hun afspraak maken. Deze reserveringspagina kun je gedeeltelijk naar de huisstijl van jouw bedrijf aanpassen. Op de reserveringspagina kiezen klanten de service die ze willen gebruiken. Bij die service kan de organisator een tijdsduur, eventuele kosten en een korte omschrijving opnemen. Wanneer de klant de service heeft gekozen kan hij of zij op basis van beschikbaarheid een datum en tijd kiezen. Tot slot vraagt Microsoft Bookings om een naam en e-mail adres. Naar het e-mail adres wordt de bevestiging en worden eventuele herinneringen gestuurd. Als bedrijf verzamel je op deze manier tegelijk e-mail adressen van bezoekers of geïnteresseerden. Adressen die je later – na verkregen toestemming van de persoon – kunt inzetten voor bijvoorbeeld marketing of het sturen van een speciale aanbieding.

Na het afronden van de reservering via Microsoft Bookings ontvangt de klant een bevestiging met agenda uitnodiging per e-mail. Iedereen met een digitale agenda kan zo direct de afspraak in de eigen agenda zetten. Per service stelt de beheerder eventuele herinneringen in. Wanneer je bijvoorbeeld een dag voor de afspraak een automatische herinnering stuurt met ‘Leuk dat je morgen komt, we kijken uit naar je bezoek’, zorgt dat ervoor dat jouw klant minder snel de afspraak vergeet. Dat zorgt voor een dichtere planning, hogere bezettingsgraad en dus meer omzet.

Voor medewerkers
De beheerder kan bepaalde services (diensten) aan bepaalde medewerkers koppelen. De werktijden zijn per medewerker in te stellen en de beschikbaarheid via Microsoft Bookings is gekoppeld aan de beschikbaarheid in de agenda van de medewerker. Zij zien direct gemaakte afspraken in hun eigen agenda en de gezamenlijke agenda is voor alle medewerkers in te zien.

Voor de beheerder
Voor de beheerder van Microsoft Bookings zijn er talloze opties om te configureren, teveel om hier op te sommen. Een voorbeeld: Microsoft Bookings kun je koppelen aan de Facebook pagina van jouw bedrijf. Voor bezoekers van je pagina is het op die manier (nog) laagdrempeliger om een afspraak te maken. Als bedrijf is dit een goede mogelijkheid om op een eenvoudige manier nieuwe klanten te werven, gemak dient immers de mens. Bekijk de film voor de mogelijkheden van Microsoft Bookings:

In het kort
Microsoft Bookings is een erg handige cloud oplossing die het klanten en bezoekers van jouw bedrijf wel erg makkelijk maakt om online een afspraak te plannen. Een paar belangrijke kenmerken:
• Een Bookings reserveringspagina integreer je binnen je eigen website
• Koppel je Bookings agenda aan de Facebook pagina van je bedrijf
• Met de mobiele App beheer je Bookings eenvoudig via je telefoon
• Meerder agenda’s mogelijk, bijvoorbeeld voor vestigingen, afdelingen, projecten

Bekijk hier voorbeelden
Een aantal voorbeelden van Microsoft Bookings reserveringspagina’s:
• Financiële dienstverlening
• Makelaar taxatie
• Kapsalon

Wat kost het?
Microsoft Bookings is niet los verkrijgbaar. Het maakt onderdeel uit van de Business Apps die beschikbaar zijn in Microsoft Office 365 Business Premium, Microsoft Office 365 Enterprise E3 en E5 en Microsoft 365 Business / Microsoft 365 Enterprise.

Meer weten of bestellen?
Gaat Microsoft Bookings jouw bedrijf helpen met het eenvoudig, direct en online plannen van afspraak voor jouw klanten? Ga jij met Bookings onnodig tijdverlies voor het maken van afspraken voorkomen? Of wil je gewoon meer weten over Microsoft Bookings? Neem dan contact op met de Microsoft Cloud Specialisten van Caase.com. Mijn collega’s en ik helpen je graag verder.

Kris Baken
Office 365 Consultant

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase