Gezondheidszorg conferentie HIMSS 2017, de belangrijkste ontwikkelingen

Gezondheidszorg conferentie HIMSS 2017, de belangrijkste ontwikkelingen

Van 19 tot en met 24 februari 2017 vond in Orlando USA de jaarlijkse en ’s werelds grootste conferentie in de gezondheidszorg plaats. Meer dan 40.000 professionals uit de sector kwamen bij elkaar om te leren en netwerken. Victor-Jan Leurs en Hank van Gardingen van Caase.com waren twee van die vele bezoekers. Door de zeer intensieve samenwerking met Microsoft hebben we gezamenlijk de allerlaatste trends, ervaringen en inzichten kunnen delen met meer dan 300 deelnemers van de Nederlandse HIMMS delegatie.
Caase.com is een van drie exclusieve partners van de Microsoft Zorgalliantie. Samen met het volledige Healthcare team van Microsoft Nederland hebben we alle deelnemers van de Nederlandse studiereis kunnen spreken, waarbij een schat aan informatie is gedeeld. Hier zijn hun belangrijkste conclusies:

Business Intelligence in de zorg neemt een vlucht
Binnen de zorg zien we meer en meer samenwerking. Van huisarts tot specialist verzamelen en delen we steeds meer informatie binnen de keten. Uit al die data kunnen we meer halen, we kunnen er meer mee doen. Business Intelligence binnen de zorg is nu al belangrijk maar zal de komende jaren een heuse vlucht nemen. Intelligente toepassingen zoals Azure Machine Learning zullen professionals in de zorg sneller betere informatie geven uit de brij aan data. Daarmee zijn zij in staat om sneller de juiste, met gegevens onderbouwde beslissing te nemen. Dit kan zelfs levens redden.

Connected Health
Een van de veel gehoorde termen op HIMSS17 is ‘connected health’. Met de toenemende digitalisering binnen de zorg en continue innovatie binnen IT ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor connectiviteit.
hololens medisch caaseDie connectiviteit omvat bijvoorbeeld nieuwe manieren waarop zorgmedewerkers in contact zijn en blijven met patiënten en cliënten. Via chat en video bellen. Maar connectiviteit is ook Internet of Things, medische apparatuur die met elkaar verbonden is en zo sneller en veiliger informatie uit kan wisselen. Ontwikkelingen als een Microsoft Hololens die met mixed reality chirurgen helpt bij de voorbereiding voor moeilijke of risicovolle operaties. Allemaal heeft het te maken met ‘connected health’ en in de nabije toekomst gaan we daar meer van zien.

Veiligheid en compliance
In de zorg werken we veel met privacygevoelige informatie. Informatie die we absoluut veilig moeten houden. Niet alleen vanwege wet- en regelgeving, maar gewoon om dat dit zo hoort, het gaat over mensen. Nu steeds meer informatie binnen de zorgketen wordt gedeeld en meer en meer apparaten verbonden zin is veiligheid belangrijker dan ooit tevoren. Daarbij komt dat controle op naleving van richtlijnen en het volgen van verplichte procedure, het compliance deel, belangrijk blijft. Voor de Nederlandse deelnemers is met name de NEN 7510 norm erg belangrijk. Veel interesse ging dan ook uit naar de nieuwe Microsoft Secure Productivity Enterprise bundel (Office365, Enterprise Mobility & Security en Windows10) voor de zorgmarkt. Daarin zijn de belangrijkste componenten voor zorgbedrijven samengebracht en voorzien van een interessante korting.

HIMSS2017 Caase zorgalliantie MicrosoftDe volgende stap
Voor u is het goed om te weten dat Caase.com veel ervaring heeft binnen de zorg en na het bezoek aan HIMSS 2017 weer boordevol nieuwe innovatieve ideeën zit. Ideeën die we met behulp van de Microsoft cloud en technologie die we zo goed kennen direct omzetten naar nieuwe mogelijkheden. Op het gebied van intelligente data, ketenintegratie, connectiviteit, veiligheid en meer. Digitale Transformatie in de zorg noemen wij dat en het team van Caase.com is klaar om u daarbij verder te helpen. Boek vandaag nog uw eerste kennismakingsgesprek.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase