Enschedese wethouder Eerenberg op 14 oktober gastdocent wereldrecord programmeren bij Enschedese Schoolvereniging

codeuur wethouder eerenberg wereldrecord caase.com

Enschedese wethouder Eerenberg op 14 oktober gastdocent wereldrecord programmeren bij Enschedese Schoolvereniging

Enschede, 30 september 2016 – Vrijdag 14 oktober om negen uur gaan de groepen 6, 7 en 8 van de Enschedese Schoolvereniging (ESV) meedoen aan de wereldrecordpoging programmeren. Wethouder Eelco Eerenberg van Enschede, Michel Bouman van Microsoft Nederland en Victor-Jan Leurs, CEO van Caase.com geven dan als gastdocent een les CodeUur.

Wereldrecord
Stichting CodeUur organiseert deze poging het wereldrecord te vestigen samen met Microsoft, haar partners en een aantal andere organisaties. Het doel is om basisscholen te inspireren om digitale vaardigheden een structurele plek te geven in het onderwijs en tegelijk kinderen de mogelijkheid te geven nieuwe technologie te ontdekken. Het uiteindelijke doel is om op 14 oktober meer dan 10.000 kinderen uit de groepen zes, zeven en acht van 500 basisscholen tegelijk te leren programmeren tijdens een gastles. Enthousiaste vrijwilligers, waaronder dus de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg, treden die ochtend op als gastdocent.

Digitale vaardigheden
De poging om het wereldrecord programmeren te vestigen is de aftrap van de Codeweek. Van 15 tot en met 23 oktober draait alles om het leren programmeren. Thuis, op school en daarbuiten. De Stichting CodeUur wil kinderen in het basisonderwijs digitaal vaardig maken en stimuleert dit door hen te leren programmeren. Directeur Ronilla Snellen van Stichting CodeUur: ‘Een CodeUur volgen is een leuke en laagdrempelige manier om leerkrachten en leerlingen enthousiast te maken voor programmeren. Maar onze missie is natuurlijk groter. Wij willen ervoor zorgen dat scholen structureel programmeerles geven. Het leert kinderen creatief en logisch te denken. Daardoor ontwikkelen zij digitale vaardigheden waar ze later in elk beroep profijt van hebben.’

Codeweek
De Codeweek is een EU-initiatief uit 2013 van voormalig vicepresident van de Europese Commissie Neelie Kroes en haar ‘Young Advisors’. Tijdens de Europese Codeweek van 15 tot en met 23 oktober 2016 worden door heel Europa, in 26 landen, nationale codeweken georganiseerd.

Over Caase.com
Caase.com is Microsoft Country Partner of the Year 2016. Zij helpt bedrijven, overheden en zorginstellingen op hun ‘weg naar slimmer samenwerken’ in de Microsoft Cloud. Veilig werken, op iedere plaats en met elk apparaat tegen lage IT kosten. Caase.com is dé specialist op het gebied van Microsoft Office365, Azure, EMS (mobiel en veiligheid) en Windows. Met advies, migratie, adoptie, training en beheer creëert zij bij klanten een optimaal samenwerkingsplatform voor medewerkers, partners en leveranciers.
Caase.com levert het in eigen beheer ontwikkelde Digital Workplace (sociaal intranet). Deze Digital Workplace zorgt voor de gebruikers, in combinatie met de juiste adoptie, dat klanten de route naar de cloud als prettig, succesvol en uiterst effectief ervaren.

Over Stichting CodeUur
De Stichting CodeUur wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken en stimuleert dat door ze te leren programmeren. Omdat computers een steeds grotere rol spelen in ons leven en daarmee in alle banen van de toekomst. Programmeren is een middel om kinderen ‘computational thinking’ bij te brengen: begrijpen wat programmeren doet en welke invloed dit kan hebben op hun directe leefomgeving. Inmiddels hebben in Nederland via de Stichting CodeUur al meer dan 42.000 kinderen in de groepen zeven en acht een les CodeUur gevolgd. Het ultieme doel van Stichting CodeUur is dat ‘computational thinking’ in alle groepen van de basisschool structureel wordt gegeven.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase