Dag 3 Microsoft Ignite – Cloud Innovatie

Dag 3 Microsoft Ignite – Cloud Innovatie

De derde dag van het Microsoft technologische innovatiecongres in Atlanta, USA stond volop in het teken van cloud innovatie. De Caase.com cloud-specialisten ter plaatse lichten er twee voor u uit.

sync client onedrive for business sharepoint onlineNieuwe OneDrive for Business Sync client
Werken in de cloud is mooi en erg handig. Maar soms is het net zo handig om bepaalde documenten, of hele mappen ook zonder internet beschikbaar te hebben, offline dus. Daarvoor gebruiken veel cloud abonnees een synchronisatie client. Microsoft introduceert op Ignite de nieuwe OneDrive for Business Sync (van synchronisatie) client. Daarmee is het mogelijk om niet langer een hele documentbibliotheek te synchroniseren maar op het niveau van mappen. Deze client werkt zowel voor OneDrive for Business als de zakelijke SharePoint online (Office365). Microsoft kondigde zelfs al een toekomstige versie aan, mogelijk ‘ergens’ in 2017 te lanceren, die nog een stap verder gaat: synchroniseren op het niveau van afzonderlijke bestanden.
Nieuw is ook dat er geen maximum meer verbonden is aan het aantal te synchroniseren bestanden. Dus een map met meer dan 20.000 bestanden binnen OneDrive for Business is met de nieuwe synchronisatieclient geen enkel probleem. Download nu direct de nieuwe client voor OneDrive for Business en SharePoint Online.

Office 365 Groups
Een Office365 Group combineert SharePoint online, Exchange online en Azure Active Directory waardoor een omgeving voor samenwerking ontstaat. Daarin werken gebruikers eenvoudig samen met bestanden, e-mail, agenda en – nu nieuw – de volledige SharePoint ervaring, in plaats van alleen de toegang tot een document bibliotheek.
Microsoft voegt Office 365 Groups nu toe aan de nieuwe Site Collection en andersom. Daardoor komt de functionaliteit van SharePoint online standaard beschikbaar binnen een groep. Standaard staat ‘groups’ open voor iedereen om aan te maken, maar het is slim om die functionaliteit alleen beschikbaar te stellen aan superusers.
Het is mogelijk om de naamgeving van een group te ‘sturen’. Met andere woorden, u kunt zelf een naam aan een group toekennen, zoals een sub-domein of een prefix; grp_<groepnaam>@groups.contoso.com. Daarmee voorkomt u vervuiling in de Azure Active Directory en behoudt u handig overzicht op alle groepen.
Tijdens Ignite is nog meer nieuws rondom Office365 Groups bekend gemaakt. Rondom Guest Users en multidomain ondersteuning. Neem gerust contact met ons op om die samen eens door te spreken.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase