Dag 2 Microsoft Ignite – vernieuwing in Outlook en Power BI

microsoft ignite caase family of outlook

Dag 2 Microsoft Ignite – vernieuwing in Outlook en Power BI

Toch wel de belangrijkste technologische innovatie tijdens dag 2 van Microsoft Ignite in Atlanta, USA zijn de vele vernieuwingen in Microsoft Outlook. Onze ‘mannen’ in Atlanta zetten het voor u op een rij.

Focussed Inbox
Microsoft vervangt ‘clutter’ in Outlook – bij ons bekend als ‘onbelangrijke e-mail’ – met de ‘focussed inbox’. De ‘focussed inbox’ zit al in de mobile App van Outlook en trekt Microsoft door naar de volledige Outlook client en Outlook Web Access. Met de focussed inbox krijgt de gebruiker van Outlook in één oogopslag te zien waar de voor de gebruiker belangrijke, interessante en relevante e-mail staat weergegeven.

microsoft ignite @mentions outlook@Mention
Het apenstaartje (‘@’) om een persoon aan te duiden kennen we al. Nieuw is de @ in Outlook. Door in een mailtekst het teken @ te gebruiken verschijnt er bij de ontvanger direct een pop-up met de contactgegevens van de betreffende gebruiker. Deze gegevens kunnen direct worden gebruikt om bijvoorbeeld een e-mail te sturen, met slechts één druk op de knop. Verder worden gebruikers geattendeerd op mogelijke actie door een @-karakter in het onderwerp veld van een e-mailbericht te zetten die direct zichtbaar is in de overzichtsweergave.

microsoft ignite cloud attachements outlook caaseHandig, cloud attachments
Bijlagen bij een e-mail zijn direct vanuit OneDrive for Business toe te voegen. Maar ook kunnen straks bijlagen uit een lokale omgeving direct in OneDrive for Business worden opgeslagen. Dit maakt het werken met bijlagen vanuit de cloud een stuk eenvoudiger.

Travel & Package Experience
We zijn benieuwd naar de Nederlandse naam (reis en pakketjes beleving?), maar de functionaliteit kan nu al niet meer stuk. E-mails van een postorderbedrijf met een ‘track and trace’ code of een bericht van de luchtvaartmaatschappij met vluchtgegevens worden herkend door Outlook. Die zal deze voor de ontvanger vaak zeer gewenste informatie direct en overzichtelijk tonen bovenaan de e-mail lijst. Het maakt niet uit van welk bedrijf of welke maatschappij, Outlook werkt met herkenning van de inhoud van een bericht en daarmee is deze handige functie direct briljant en universeel.

Nieuws van Power BI
Power BI is het Microsoft cloud platform dat business intelligence levert met het gemak van een desktopoplossing. De komende week komt een nieuwe release uit en daarin zitten twee belangrijke verbeteringen. In de nieuwe release is het mogelijk om Power BI dashboards te exporteren naar een PowerPoint presentatie. Handig voor een directieberaad of een salesmeeting.
De filters die je binnen Power BI kunt instellen gaan ook werken met stembesturing via de virtuele assistent Cortana. Binnen de Power BI dashboards kun je werken met rollen (ook nu al) waarmee je bepaalde data kunt koppelen aan een bepaalde rol. Heeft een gebruiker een bepaalde rol toebedeeld gekregen, dan ziet deze gebruiker direct die relevante informatie in zijn of haar dashboard.

Op dag 2 van Microsoft Ignite was weer veel nieuws. Dat wat hier staat zijn echt de highlights. De Caase.com technisch specialisten Mark, Martin en Sebastiaan leggen voor u ook morgen weer hun technisch oor te luister op zoek naar innovatieve snufjes. Dus later meer … of neem even contact met ons op voor meer informatie.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase