Dag 1 Microsoft Ignite – Kunstmatige Intelligentie

microsoft gebouw caase.com

Dag 1 Microsoft Ignite – Kunstmatige Intelligentie

De eerste dag van het Microsoft technologiecongres Ignite stond volledig in het teken van kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence). De Microsoft virtuele assistent Cortana speelt daarbij een belangrijke rol. Zij (zo wordt ‘ze’ aangeduid) is een kei in het verzamelen van informatie bij zowel geschreven als gesproken tekst en is zelf lerend bovendien. Kunstmatige intelligentie dus.

Tijd of datum?
Cortana snapt dat 07:01 een tijdaanduiding is, maar kan op basis van informatie over de gebruiker best bedenken dat het een afspraak in de agenda moet worden. Op die manier helpt zij gebruikers van technologie hun leven aangenamer te maken. De KL6033 (de KLM vlucht naar Seattle, USA voor bezoek aan Microsoft HQ in Redmond) herkent zij als een vluchtnummer en kan (en zal) automatisch allerlei informatie over die vlucht van het internet ophalen en presenteren. Zoals vertrektijden, gatenummer, vertragingen, het weer onderweg, aansluitende vluchten en meer.

Satya Nadella Microsoft AI artificial intelligence caase.comKrachten bundelen
Door het inzetten van zogenaamde fpga’s (field programmable gate array, een eenvoudige chip die logische berekeningen kan maken) in 34 Microsoft datacenters over de hele wereld kan Microsoft alle tekst van Wikipedia binnen 0,02 seconden vertalen in een andere taal. Dit is een voorbeeld van rekenkracht die vandaag ingezet kan worden voor kunstmatige intelligentie. Deze bundeling van krachten is onder meer de basis voor het Azure Machine Learning project. Organisaties als Thyssen Krup gebruiken Azure Machine Learning om hun service naar klanten te optimaliseren en tegelijk op onderhoud te besparen. Een mooi voorbeeld van hoe moderne technologie organisaties helpt te verbeteren. Maar het hoeft niet ver weg en ingewikkeld te zijn. Microsoft brengt kunstmatige intelligentie namelijk ook naar Office365, dat is wat u dagelijks gebruikt, toch?

Meer informatie op het officiële Microsoft blog.

Onze technisch specialisten Martin, Mark en Sebastiaan gaan deze dagen voor u tijdens Microsoft Ignite verder op zoek naar technologische innovatie. Kom daarom zeker nog eens terug.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase