Betere beveiliging en betere gebruikersbeleving via Intune Managed Browser

caase microsoft intune single sign on managed browser

Betere beveiliging en betere gebruikersbeleving via Intune Managed Browser

Nu steeds meer medewerkers van organisaties op afstand en via hun smartphone werken is het belangrijk de toegang tot bedrijfsapplicaties veilig te houden. Als bedrijf wil je immers wel dat er geen ongenode gasten bij je bedrijfsdata komen en je wilt belangrijke bedrijfsdata binnen je eigen digitale muren houden (al was het alleen maar vanwege de nieuwe Europese Privacy Wetgeving: Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei 2018 in werking treedt …..).

Managed Browser via Intune
Om bedrijfsapplicaties veilig te ontsluiten kunnen organisaties via Microsoft Intune, onderdeel van Microsoft Enterprise Mobility + Security, één webbrowser aanwijzen die gebruikt mag worden voor de toegang tot de bedrijfsomgeving. Die webbrowser kan gerust ‘draaien’ op Android of iOS besturingssystemen. Via die beheerde en beveiligde webbrowser krijgen medewerkers dan toegang tot zowel de SaaS applicaties (zoals Office 365) maar ook de applicaties die op de eigen omgeving van het bedrijf draaien, zoals deze applicaties maar verbonden zijn met Azure Active Directory (Azure AD). Deze oplossing is ook bekend onder de naam ‘conditional access’, ofwel toegang onder voorwaarden. Tot deze week was wel het nadeel dat gebruikers zich vaak meerdere keren met een gebruikersnaam en wachtwoord aan moesten melden. Dat is niet langer nodig ….

Single Sign On
Nieuw is de functie waarbij medewerkers zich maar één keer hoeven aan te melden om toegang te krijgen tot al hun applicaties. Dat wil zeggen, die functionaliteit is niet nieuw, maar wel nieuw binnen de ‘managed browser’ omgeving van Intune. Groot voordeel voor de gebruikers is dat zij met slechts één keer autorisatie toegang hebben tot al hun applicaties, zowel de cloud- als de traditionele applicaties. Omdat deze toegang plaatsvindt via de beheerde webbrowser is de veiligheid gegarandeerd.

Maar hoe?
Alex Simons van de Microsoft Identity Security divisie schreef een handig artikel met daarin tips hoe deze nieuwe Single Sign On functionaliteit via de Intune Managed Browser omgeving in te stellen. Is het voor u lastig uit te voeren, heeft u vragen of laat u liever de specialisten dit voor u regelen? Neem dan contact op met een van onze consultants om u te helpen.

Al het nieuws rondom Microsoft Enterprise Mobility + Security volgen? Kijk dan regelmatig hier.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase