Adopteer een digitale cultuur

europees onderzoek digitale transformatie cultuur microsoft

Adopteer een digitale cultuur

De voordelen van digitale transformatie – inmiddels bekend als de vierde industriële revolutie – hoeven we inmiddels niet meer te bewijzen. Het staat buien kijf dat kunstmatige intelligentie, het verplaatsen van data en diensten naar de cloud en het invoeren van een digitale werkomgeving organisaties helpen groeien en processen verbeteren.
Maar toch, het aankopen van – of abonneren op – nieuwe technologie alleen is niet de alomvattende oplossing. Technologie alleen helpt mensen niet om hun productiviteit en betrokkenheid te vergroten.

Europees onderzoek
Om bedrijven te helpen begrijpen hoe zij het beste hun medewerkers in hun kracht kunnen zetten heeft Microsoft Research een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van de bedrijfscultuur op de effectiviteit van moderne technologie.
Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 20.000 werknemers binnen middelgrote en grote organisaties, binnen verschillende bedrijfstakken en in 21 verschillende landen binnen Europa. De ondervraagde personen is gevraagd naar de technologie die zij gebruiken en hun houding ten opzicht van het werk dat zij uitvoeren en de prestaties die zij bereiken.

adoptie digitle cultuur caase microsoft 365Digitale cultuur essentieel
De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat in de digitale wereld van vandaag, digitalisering alleen niet genoeg is. Om technologie effectief te laten zijn moet het een integraal onderdeel zijn van een sterke digitale cultuur. Het volledige rapport (Engels) kunt u hier downloaden.

Adoptie helpt
Voor die sterke digitale cultuur is een bewezen effectief adoptieprogramma essentieel. Caase.com heeft daarvoor een adoptie framework ontwikkeld dat medewerkers daadwerkelijk helpt om nieuwe technologie te omarmen en zo prettiger, efficiënter en effectiever te werken. Weten hoe adoptie jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem dan contact op met een van onze adoptie consultants.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase