Shared Mailbox komt naar Outlook Mobile

caase insight shared mailbox outlook online introduction

Shared Mailbox komt naar Outlook Mobile

Microsoft Exchange Online is de e-mail- en agendaservice van onder andere Microsoft 365 en Office 365. Elke gebruiker heeft een eigen mailbox (postvak) voor e-mail en agenda. Maar soms wil je als organisatie voor een team, project of afdeling een eigen mailbox waar gezamenlijk in gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een ‘verkoop@bedrijfX.nl’ of ‘projectY@ziekenhuis.nl’ omgeving.

Een shared mailbox of Office 365 groep (met mailbox) is hiervoor vaak de oplossing met als groot voordeel dat geen extra licentie (dus geen extra kosten) nodig is. Deze ‘gedeelde postvak’ oplossing mist vandaag de dag nog een belangrijke functionaliteit; een shared mailbox kan nu niet op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet geopend worden. Dit draagt natuurlijk niet bij aan de wens van veel mensen om meer mobiel en productief te kunnen werken. Nu nemen organisaties vaak toch een betaald abonnement op Exchange Online, Office 365 of Microsoft 365 zodat een gedeeld postvak als apart account op een mobiel apparaat te gebruiken is.

Microsoft heeft geluisterd naar de wens van haar klanten en heeft deze maand aangekondigd deze missende functionaliteit in ontwikkeling te hebben. Toegang tot een shared mailbox, het verzenden vanuit de shared mailbox en toegang tot de bijbehorende gedeelde agenda komt (zeer waarschijnlijk) in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar. We moeten dus nog even wachten, maar deze veelgevraagde functionaliteit komt er eindelijk aan!

Wil je meer weten over deze functionaliteit, en hoe je dat binnen jouw organisatie praktisch en slim – ook met licenties en abonnementen – regelt? Neem dan nu contact op met een van de cloud consultants van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase