Nieuw in Teams: directe berichtenvertaling

microsoft teams directe vertaling

Nieuw in Teams: directe berichtenvertaling

Microsoft Teams, onderdeel van Microsoft 365 en Office 365, is de centrale plek in de cloud waar teamleden met elkaar samenwerken. Maar wanneer die teamleden verschillende talen spreken blijkt samenwerking niet altijd even praktisch. Dat is binnenkort voorbij. Microsoft introduceert in juli 2018 directe berichtenvertaling binnen Microsoft Teams (verwacht een grotere aankondiging en demonstraties tijdens Microsoft Inspire, 15-19 juli in Las Vegas, USA).

De nieuwe functionaliteit geeft teamleden de mogelijkheid om wanneer zij een bericht van een teamlid ontvangen, niet in hun moedertaal, op de ‘vertaalknop’ te klikken en dat bericht direct in hun eigen taal te lezen. Daarmee geeft deze zogenaamde ‘inline message translation’ teamleden een betere, correcte, onderlinge communicatie. Het sluit vertaalfouten uit en zorgt tegelijk voor een snellere communicatie en daarmee een beter teamresultaat.

Goed om te weten, bij de introductie binnen Microsoft Teams zal de functionaliteit standaard ‘UIT’ staan. Wilt u na de introductie gebruik maken van directe berichtenvertaling dan dient u de instelling binnen het Microsoft Teams en Skype for Business Admin Center, binnen uw Microsoft 365 Admin center, op ‘AAN’ te zetten.
Meer weten over handig communiceren en slimmer samenwerken met gebruik van Microsoft Teams? Lees dit Microsoft blog of neem direct contact op met de specialisten van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase