Nieuw in Microsoft 365

caase microsoft modern deskstop

Nieuw in Microsoft 365

Microsoft 365 is de bundel van Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security die samen de moderne desktop maken. Een handige combinatie cloud oplossing die bedrijven, instellingen en overheden helpt medewerkers productiever, veiliger en prettiger te laten werken. Samen meer mogelijk maken.

Twee ‘smaken’
Microsoft 365 is beschikbaar in twee smaken. Microsoft 365 Business is de variant geschikt voor het MKB tot maximaal 300 medewerkers. Microsoft 365 Enterprise heeft meer functionaliteit en is bij uitstek geschikt voor grotere organisaties. Per mei 2018 heeft Microsoft een aantal belangrijke vernieuwingen doorgevoerd in zowel de Business als de Enterprise variant. Hieronder vindt u de samenvatting.

Microsoft 365 Business
Op basis van terugkoppeling van een aantal Microsoft 365 Business pilot partners, waaronder Caase.com, heeft Microsoft nu nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De belangrijkste drijfveer is een verbeterde beveiliging, zeker in het licht van de komende Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, nieuwe Europese Privacy Wetgeving) die op 25 mei in werking treedt.
Om medewerkers van organisaties beter te beschermen tegen de gevolgen van phishing, malware en virussen is Advanced Threat Protection toegevoegd aan Microsoft 365 Business. Met automatisch scannen van bijlagen van e-mails en gebaseerd op kunstmatige intelligentie (machine learning) worden gevaren ontdekt en tegengegaan nog voordat e-mail bij de gebruiker in het Postvak IN belandt. Gevaarlijke hyperlinks in e-mails zijn standaard niet meer aan te klikken en laptops, PC’s en tablets zijn beter beschermd tegen automatische interactie met dubieuze websites als gevolg van ransomware.
Verder is Data Loss Prevention toegevoegd. Daarmee voorkomt Microsoft 365 Business het onbedoeld lekken van gevoelige informatie, zoals BSN en credit card nummers. Met Information Protection kunnen medewerkers nu toegang tot gevoelige informatie in e-mails blokkeren voor onbevoegden. E-mail archiving maakt data informatie beschikbaar blijft via een compliant methode. Tot slot is de mogelijkheid om BitLocker encryptie voor alle apparaten te forceren toegevoegd. Daarmee zorgen organisaties dat gevoelige data ontoegankelijk is voor derden wanneer een laptop, PC of tablet gestolen wordt of verloren gaat.
Alle bovenstaande updates zijn per direct beschikbaar voor organisaties die nu een nieuw abonnement op Microsoft 365 Business afsluiten. Klanten die al Microsoft 365 Business gebruiken krijgen de komende weken de nieuwe functionaliteit tot hun beschikking. Goed om te weten, al deze beveiliging functies zijn ook beschikbaar in Microsoft 365 Enterprise. Meer informatie over Microsoft 365 Business via deze Microsoft rondleiding.

In deze video worden de nieuwe beveiligingsupdates uitgebreid uitgelegd (wel Engels):

Microsoft 365 Enterprise
Binnen Microsoft 365 Enterprise zijn recent nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de uitrol en het beheer van ‘de Moderne Desktop’ te verbeteren. Binnen Windows 10 zijn nieuwe mogelijkheden voor automatische uitrol toegevoegd. Met name ‘Windows Autopilot’ is verbeterd. Op basis van profielen en apparaten stelt de beheerder bepaalde functionaliteiten in. Een gebruiker hoeft alleen zijn of haar (nieuwe) apparaat ‘aan het internet te hangen’, aan te melden en de volledige uitrol van Windows 10, inclusief alle applicaties, instellingen en beveiliging voor die gebruiker, geschiedt volledige automatisch.
De nieuwe zogenaamde ‘readiness toolkit voor Office’ geeft beheerders van een Office 365 (Pro Plus) omgeving uitgebreide ondersteuning bij Office VBA, marco instellingen en plug-in compatibiliteit.
Nieuwe functionaliteit binnen Configuration Manager geeft beheerders en managed service providers nu mogelijkheden voor een gefaseerde uitrol in de zogenaamde ‘deployment rings’. Dat is een uitrol via test, pilot gebruikers, de grote gebruikersgroep en speciale gebruikers. Op basis van ervaringen uit de uitrol van Microsoft 365 Enterprise zijn aanpassingen voor de volgende groep mogelijk.
Alle nieuwe functionaliteiten staan, met achtergrond en doel, uitgebreid beschreven in het blog van Microsoft Corporate VP Brad Anderson.

Vooruit
Of u nu klein of groot bent, u wilt met uw organisatie ongetwijfeld vooruit. Stilstand is namelijk gelijk aan achteruitgang. Microsoft 365 helpt u het maximale uit cloud technologie te halen. Het helpt u beveiligen en beschermen. Microsoft 365 is de volledige set aan cloud diensten die voor uw medewerkers een Moderne Desktop maakt waarmee zij prettiger en productiever kunnen werken. Samen bereiken we meer. Nieuwsgierig hoe dat voor u kan werken? Praat dan met de cloud specialisten van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase