Automatisch transcript bij audio- en videobestanden in Microsoft OneDrive en SharePoint

audio video transcript microsoft 365

Automatisch transcript bij audio- en videobestanden in Microsoft OneDrive en SharePoint

Begin 2019 zal Microsoft een nieuwe functie toevoegen aan Microsoft 365. Audio- en videobestanden die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint zullen automatisch een transcript krijgen. Een transcript is een geschreven versie van de gesproken tekst. Bij deze blokken tekst komt de tijdlijn van het originele video- of audiobestand. Daardoor kunnen luisteraars en kijkers snel het juiste fragment vinden. Ga naar de relevante tekst in het transcript en begin direct daar met luisteren of kijken.

De functionaliteit wordt mogelijk gemaakt door het kunstmatige intelligentie platform van Microsoft in combinatie met machine-learning. Deze gecombineerde technologie – eerder al beschikbaar binnen Microsoft Stream – leest maar liefst 320 verschillende bestandsformaten. Een bijkomend voordeel is dat de audio en videobestanden nu ook in je zoekresultaten binnen OneDrive en SharePoint terecht komen.

Stel er wordt in een deel van een video een presentatie gegeven over het personeelsinformatiesysteem van de organisatie, maar dit komt niet in de titel of omschrijving van de video voor. Tot nu kwam de video bij het zoeken naar ‘personeelsinformatiesysteem’ niet tevoorschijn bij de zoekresultaten. Omdat de audio nu vertaald wordt naar een transcript, verschijnt deze video wel bij de zoekresultaten. Daarmee krijgen gebruikers van Microsoft 365 meer relevante resultaten en kunnen daardoor effectiever en productiever werken.

Onze consultants kunnen helpen met OneDrive en SharePoint integraties en migraties. Neem contact met ons op om uw uitdaging te bespreken.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase