Aanmelden bij Windows zonder wachtwoord

aanmelden windows 10 caase.co

Aanmelden bij Windows zonder wachtwoord

Wie herkent het niet? Voor elke applicatie en elke website een andere gebruikersnaam en bijbehorend sterk wachtwoord. Lastig te onthouden en tijdrovend wanneer je snel aan het werk wilt. Zo ook voor uw Microsoft Windows 10 apparaat. Maar juist dat is nu niet meer nodig.

Samen ontwikkelt
Microsoft is vanaf het begin van het besturingssysteem Windows 10 bezig met het terugdringen van het wachtwoordgebruik. Aanmelden met Windows Hello (gezichtsherkenning) en eventuele verificatie via de ‘Authenticator App’ (voor Windows, iOS en Android) bestaat al.
Nu is Microsoft samen met de FIDO (First IDentity Online) Alliance en het World Wide Web Consortium (W3C) tot een authenticatie standaard gekomen: WebAuthn. WebAuthn definieert een web-API – een soort plug-in – waarmee webbrowsers en websites externe authenticatiesleutels kunnen gebruiken op basis van de FIDO-standaard. Daarmee is er nu een platform onafhankelijke optie voor sterke en daarmee veilige authenticatie zonder gebruik van wachtwoorden.

Integratie met Windows 10
WebAuthn werkt samen met het Client-to-Authentication Protocol (CTAP), een andere FIDO-standaard. CTAP definieert het protocol voor een externe beveiligingssleutel en ‘praat’ met het apparaat waar een gebruiker zich wil aanmelden.

Uw voordeel
Met deze nieuwe innovatieve oplossing krijgen organisaties binnenkort de mogelijkheid om werknemers zich aan te laten melden zonder dat zij wachtwoorden gebruiken. Bijvoorbeeld met Windows 10 apparaten die onderdeel uitmaken van een Azure AD domein. Dit is prettiger voor de gebruiker maar ontlast tegelijk de IT afdeling; minder verzoeken tot wachtwoord herstel of aanmaken niet wachtwoord voor gebruikers die hun wachtwoord hebben laten verlopen.

Meer weten over het aanmelden bij Microsoft Windows 10 zonder wachtwoord? Neem dan contact op met de Microsoft Enterprise Mobility + Security beveiligingsexperts van Caase.com.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase