Zwanenberg Food Group innoveert met de invoering van Microsoft Office 365!

“Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers door het gebruik van Office 365 efficiënter zullen gaan communiceren en samenwerken.”

Je hoeft maar een supermarkt in te lopen en je komt ze tegen; de producten van Zwanenberg! De Nederlandse Zwanenberg Food Group is sinds 1929 uitgegroeid tot een internationale producent van vleeswaren, vleesconserven, kaas, hartige snacks en maaltijdcomponenten. Met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië, een wereldwijde afzetmarkt, internationale merknamen, zo’n 1.600 medewerkers en een omzet van 350 miljoen euro per jaar, is Zwanenberg Food Group één van de belangrijkste leveranciers voor zowel de consumenten markt als de zakelijke markt wereldwijd.

Innovatie, kwaliteit en duurzaamheid staan bij Zwanenberg Food Group altijd voorop. Met innovatieve technologieën en technieken streeft Zwanenberg voortdurend naar betere kwaliteit van producten en verpakkingen. Tevens focussen zij zich op innovatieve manieren om bij te dragen aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun productie en het milieu. Zo is Zwanenberg de enige binnen de Benelux die High Pressure Processing toepast, wat resulteert in verlening van houdbaarheid, behoud van smaak en kwaliteit én verlaging van energieverbruik!

Dat Zwanenberg innoveert, ook op het gebied van communicatie en partnership, wordt onder andere duidelijk door het winnen van de Out.of.Home Award in 2014. Door de groothandels en samenwerkende handelspartners is Zwanenberg beoordeeld als beste en meest meedenkende leverancier in de levensmiddelenindustrie.

Om nog efficiënter samen te werken en te communiceren heeft Zwanenberg gekozen om een samenwerking aan te gaan met een andere Award winnende partij: Caase.com; Worldwide Microsoft Cloudpartner of the Year. Caase.com heeft Zwanenberg geholpen bij het kiezen van het nieuwe samenwerkingsplatform Microsoft Office 365 en ondersteunt bij de implementatie hiervan.

Met 400 van de 700 Nederlandse medewerkers gaat Zwanenberg in fases over naar het nieuwe samenwerkingsplatform Microsoft Office 365. In de eerste fase ligt de focus op e-mail, agenda, chat, videoconferentie en Office om mobieler en efficiënter te communiceren, zowel binnen als met mensen buiten de organisatie. In de tweede fase zal door het gebruik van SharePoint de mogelijkheid gecreëerd worden om slimmer samen te werken zowel binnen als buiten de organisatie met klanten en leveranciers.

Eilko Bronsema, projectmanager bij Zwanenberg: “Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers door het gebruik van Office 365 efficiënter zullen gaan communiceren en samenwerken. Caase.com heeft ons goed geholpen bij de keuze voor het juiste platform en de onderhandelingen met Microsoft. Daarnaast is Caase.com, door haar kennis en kunde, een goede partner in de ondersteuning bij onze migratie en uitrol.”

Voor Zwanenberg betekent dit de start van een nieuwe richting: ondersteuning vanuit ICT als business enabler, voor een effectievere manier van samenwerken en communiceren.

Komt u ook eens langs voor een kop koffie?

Hank van Gardingen

Specialist in verandering rondom de cloud
neem contact op
logo-caase