Met de Microsoft cloud innoveert Yarden sneller en bespaart tegelijk flink op IT budget

“Met Office 365 zijn wij in staat om zelfs millennials de tools en informatie te geven die zij graag gebruiken om hun werk te doen, dat draagt effectief bij aan het realiseren van onze bedrijfsdoelstellingen.” Paulus Croese, IT-coördinator Yarden uitvaartzorg

Uitvaartorganisatie Yarden gelooft dat een goed afscheid je verder helpt. Yarden inspireert en steunt nabestaanden bij het organiseren van een begrafenis of crematie en helpt iedereen die nu wil nadenken over zijn of haar eigen afscheid.
Hoewel de uitvaartbranche de naam ‘statisch’ draagt is niets minder waar. Innovatie en het tijdsbestek waarin Yarden nieuwe producten en diensten kan lanceren is cruciaal voor ‘de business’. Dan helpt een verouderde, starre IT inrichting niet. Tijd voor verandering. Door de gebruiker centraal te stellen, kennis in huis te halen en de cloud te omarmen is Yarden nog beter in staat om haar doelstellingen te realiseren. Dat IT tegelijk flink op de begroting bespaart is een mooie bonus.

Yarden kiest voor Office 365 Caase.comPaulus Croese, IT coördinator bij Yarden: “Onze reis naar de cloud begon zo’n drie jaar geleden. Destijds was er een verouderde server-based computing infrastructuur en waren er veel legacy applicaties. De middleware was complex en zorgde voor veel ontwikkeltijd. Dat alles paste niet langer bij de noodzaak voor Yarden om snel nieuwe producten en diensten op de markt te brengen. We zijn een snel groeiende organisatie met meer meerdere divisies, daar hoort een flexibele en op de gebruiker gerichte IT bij.”

Toekomst is nu
Hoe de toekomst voor IT eruit moest is een eenvoudige vraag zonder eenvoudig antwoord. Voor Paulus Croese was de stip aan de horizon echter zeer duidelijk. “Zeker, om te kunnend doen wat we als organisatie willen doen moet IT gewoon altijd en overal beschikbaar zijn. Als stroom uit de muur of water uit de kraan. Eenvoudig te consumeren en IT moet effectief bijdragen aan wat jij als gebruiker wilt bereiken.” Een van de beslissingen die hoort bij die doelstelling is om binnen IT niets meer maatwerk te ontwikkelen maar uitsluitend gestandaardiseerde, best practice oplossingen in te zetten. Zo ook voor de moderne werkplek.” Paulus Croese gaat enthousiast verder: “Wij hebben meerdere locaties in het land en veel medewerkers die op afstand werken. Flexibel kunnen werken met moderne Apps en alle informatie die je nodig hebt om klanten snel te helpen is dan cruciaal.” Met die gedachte in het achterhoofd, het bezoeken van vele seminars en beurzen en informatie inwinnen bij leveranciers, bleek voor Yarden Office 365 het platform voor de toekomst te zijn.

Kennis borgen
Volgens Paulus Croese is techniek alleen niet de oplossing: “Technologie als cloud is een hulpmiddel. De echte verandering komt van binnenuit. Dat is precies de reden dat we parallel aan onze zoektocht gestart zijn met de kennis en kunde binnen onze afdeling omhoog te brengen. Alleen zo ben je in staat om de business en de technologie in lijn te brengen.”
Voor Yarden was de keuze voor Office 365 dan ook een keuze voor een vertrouwd platform waarop zij jarenlang kan voortbouwen, mede omdat zij de kennis over de cloud technologie zelf inmiddels in huis heeft.

Office 365 EM+S Yarden uitvaart Caase.comMigratie in waves
Na een aantal inspiratie-sessies, een Cloud Decision Framework workshop voor de moderne werkplek en een uitgebreide kennismaking viel de keuze van Yarden op Caase.com. Hank van Gardingen, Sales Manager bij Caase.com: “Yarden is een organisatie met een heldere visie op moderne IT, dat past prima bij ons. Wij staan voor het delen van kennis en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de Route naar de Cloud.” Paulus Croese vult aan: “Voor ons moet het gevoel vooral goed zijn. Positieve bijkomstigheid is de Caase.com aanpak in waves, golven zeg maar, voor de gefaseerde overstap naar de cloud. Dat past uitstekend bij onze interne visie.”
De migratie van Exchange naar de e-mail en agendaoplossing binnen Office 365 is volgens Paulus Croese een mooi voorbeeld. Vanuit het verleden, migratie op migratie, bleken er na onderzoek nog zeer veel openbare mappen te zijn. Die heeft Yarden zelf deels opgeruimd en deels overgezet naar gedeelde mailboxen. Pas na dat interne werk kon Yarden samen met Caase.com de migratie naar Exchange online uitvoeren, wave 1 in de Route naar de Cloud.

IT zegt JA
Vroeger was de lijfspreuk van veel medewerkers binnen organisatie ‘IT zegt nee’, ofwel; alles is gecompliceerd, tijdrovend en duur. Door de interne visie te veranderen, de gebruiker voorop te stellen en moderne cloud technologie te omarmen is dat gevoel nu 100% omgedraaid. Pauls Croese: “Veel mensen staan te popelen om meer uit Office 365 te halen. Gelukkig staat er voor Yarden medewerkers meer functionaliteit op stapel. Het geeft goed aan hoe een goed ingerichte IT, met het juiste cloud platform en een partner waar je goed mee samenwerkt, de beleving van gebruikers snel kan veranderen.”
De Yarden franchisenemers zijn ook meer dan tevreden. In het verleden waren zij gebonden aan strikte inrichting en beperkte keuze aan IT-apparatuur. Nu hanteert Yarden een ‘Bring Your Own Device’ principe en faciliteert IT het cloud platform. Voor de franchisenemers is het nu een kwestie van een apparaat aanschaffen, aanzetten, inloggen en starten met werken.
Naast meer functionaliteit binnen Office 365 is inmiddels ook Enterprise Mobility + Security in gebruik binnen Yarden, met name om te kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, beheer en beveiliging van mobiele apparaten.
Op deze wijze omarmt Yarden stapsgewijs de Microsoft Cloud en draagt de Yarden IT-afdeling gecontroleerd, maar in een vlot temp, bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. “IT zoals IT moet zijn”, besluit Paulus Croese.

Een bedrijfsvisie en IT-visie, maar ook een cloud platform zijn dynamisch, flexibel en niet in één keer klaar. Groot denken en klein beginnen, dat zorgt dat je snelle gestructureerde stappen kunt maken.
Paulus Croese, IT coördinator, Yarden

Yarden is een organisatie met een heldere visie op moderne IT, dat past prima bij ons. Wij staan voor het delen van kennis en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de Route naar de Cloud.
Hank van Gardingen, Sales Manager, Caase.com

Ontdek meer over Yarden via Facebook en Twitter.

Komt u ook eens langs voor een kop koffie?

Hank van Gardingen

Specialist in verandering rondom de cloud
neem contact op
logo-caase