Wijkracht kiest Microsoft Cloud in a Box voor betere sociale zorg in de wijk

“Microsoft Cloud in a Box voor de zorgt geeft sociale zorgprofessionals wat zij echt nodig hebben: hun ‘kantoor’ online en beschikbaar bij de klant thuis.”

Wijkracht is in 2014 ontstaan uit het samengaan van zorgaanbieder Carrintreggeland met een aantal lokale non-profit organisaties en levert sociale zorg in een groot aantal gemeenten in de regio Twente. Wijkracht geeft informatie en advies, biedt ondersteuning, verheldert de vragen van haar klanten en bemiddelt waar nodig.

Sociale zorg betekent voor Wijkracht dat zij waar nodig tijdelijk een steuntje in de rug biedt waarbij zij zoveel mogelijk gebruik maakt van het eigen netwerk van burgers, dat is de kracht. De sociale zorg vindt plaats op de plek waar zij nodig is, in de wijken van dorpen en steden, bij de mensen thuis. Precies dat verklaart de naam: Wijkracht.

‘De mensen die onze hulp nodig hebben zijn niet op ons kantoor, maar in scholen, ouderenhuizen en in de wijken. Daar is het waar wij onze zorg verlenen’, Esther van Spall, directeur Wijkracht.

Werk in de wijk
Toen Wijkracht in 2014 werd opgericht stond zij voor de keuze: zelf de IT inrichten of uitbesteden? Een eenvoudige vraag zonder eenvoudig antwoord. Volgens Jos Geesken, IT Manager bij Wijkracht hebben sociale zorgmedewerkers de behoefte om mobiel, bij de klant, te kunnen werken. Daarbij moeten zij dus altijd verbonden zijn met de informatie die zij nodig hebben en de tools die zij gebruiken, maar met de zekerheid dat klantinformatie absoluut veilig is. Met die centrale behoefte zocht Wijkracht naar een passende oplossing en vond die Microsoft Cloud in a Box voor de zorg van Caase.com.

Jos Geesken, IT Manager Wijkracht: ‘Met Microsoft Cloud in a Box voor de zorg kunnen onze sociale zorgmedewerkers effectiever werken en zijn tegelijk onze IT kosten aanzienlijk lager.’

Ultieme flexibiliteit
Na analyse van de business behoeften van Wijkracht bleek Microsoft Cloud in a Box voor de zorg naadloos te passen. Deze complete oplossing voor de zorg bestaat uit Office365, Microsoft Enteprise Mobility Suite, Azure, Windows10, 24-uur ondersteuning, tablets en Lumia smartphones met Windows Phone. Dat zijn slechts producten. Het bijzondere van deze oplossing is de geïntegreerde en altijd beschikbare Digital Workplace Healthcare, een op SharePoint online gebaseerde en door Caase.com ontworpen en gebouwd social intranet speciaal voor de zorg. Dat maakt dat de zorgmedewerkers daadwerkelijk ‘in het veld’ hun werk kunnen doen. Tot slot zijn training en adoptie bij een overstap naar de cloud minstens zo belangrijk en maken standaard onderdeel uit van deze oplossing.

Wijkracht wilde vooral een veilige oplossing met ultieme flexibiliteit maar zonder enorme investeringen vooraf. Ook daar past Microsoft Cloud in a Box voor de zorg uitstekend bij: de oplossing is schaalbaar, flexibel, uiterst veilig en gebruikt Wijkracht als een dienst met een prijs per gebruiker per maand. De Microsoft cloud technologie aan de achterzijde levert Caase.com via het Microsoft Cloud Solution Provider programma waarin Caase.com een van de wereldwijde pioniers is.

Privacy en dataveiligheid
Zeker in de zorg is de bescherming van de privacy van klanten en patiënten erg belangrijk en is via wetgeving streng geregeld. Wijkracht was erg blij dat Microsoft Cloud in a Box voor de zorg deze veiligheid biedt. De standaard in Windows10 ingebouwde data-encryptie en Azure Active Directory identity identification (identificatie van identiteit van de gebruiker) helpt toegang tot informatie goed te beveiligen. Daarnaast zorgt Enterprise Mobility Suite ervoor dat de mobiele apparaten, tablets en smarthphones, beveiligd zijn tegen alle dreigingen en worden beveiligingsupdates op afstand geïnstalleerd, zonder tussenkomst en zonder hinder voor de gebruiker. Jos Geesken: ‘Tot op heden hebben wij nog geen beveiligingsprobleem of –lek gehad en wij hebben met deze oplossing de kans op beveiligingsproblemen of datalekken in de toekomst absoluut verlaagd.’

Meer productiviteit, minder IT
Microsoft Cloud in a Box voor de zorg is een door Caase.com ontwikkelde ‘all-in-one’ dienst gebaseerd om de modernste en veilige Microsoft cloud technologie. Met het in eigen huis ontwikkelde Social Intranet, migratieservices, 24×7 ondersteuning en adoptietraining blijkt Microsoft Cloud in a Box voor de zorg de meest passende oplossing. Voor Wijkracht geldt wat veel zorgaanbieders willen: meer productiviteit, meer flexibiliteit maar minder IT. Bent u daar ook aan toe? Praat dan eens met een van onze specialisten!

Komt u ook eens langs voor een kop koffie?

Hank van Gardingen

Specialist in verandering rondom de cloud
neem contact op
logo-caase