Stichting Livio kiest voor efficiënter samenwerken
en communiceren met Microsoft Cloud

“Wij rusten onze teams uit met SharePoint en apps waardoor zij slimmer kunnen samenwerken.”

Livio is een zorginstelling in de regio Enschede, Haaksbergen en Berkelland die haar klanten zowel intra- als extramurale zorg en ondersteuning biedt. Met tientallen vestigingen, buurtteams en zo’n 2.700 medewerkers, streeft de organisatie naar het geven van een zo hoog mogelijke toegevoegde waarde op het gebied van zorg, wonen en gezondheid voor jong en oud.

Deze case in video:

Met de huidige veranderingen in de Nederlandse gezondheidszorg met de bijbehorende maatregelen en bezuinigingen vanuit de regering, heeft Livio geconstateerd dat zij als organisatie mee moet veranderen om op een efficiënte wijze toegevoegde waarde te kunnen blijven bieden. Belangrijke onderdelen hierin zijn meer zelfsturing binnen de zorgteams en het efficiënter samenwerken en communiceren van medewerkers.

Strategische keuze
Daarvoor zijn meerdere technologische oplossingen, echter techniek alleen is geen oplossing. Veranderen in de zorg, in de manier van werken en tegelijk het verhogen van de kwaliteit vraagt om een business en IT geïntegreerde aanpak. Door een Customer Immersion Experience (CIE) sessie leerden Livio staf en medewerkers aan de hand van scenario’s wat de techniek voor Livio zou kunnen doen. Met het doorlopen van een Customer Decision Framework (CDF) programma hebben Livio en Caase.com onderzocht in welke mate de Livio businessprocessen geschikt zijn voor de cloud en hoe dat te realiseren.
Net het onderzoek heeft Livio besloten om over te stappen op Digi4Health (www.digi4health.nl). Dit is een specifiek voor de zorg ontwikkelde en 100% Microsoft cloud gebaseerde, flexibele en schaalbare oplossing. Samen met Caase.com besloot Livio te starten met Office 365 om de samenwerking en productiviteit te verhogen. Later is de Active Directory gemigreerd naar Azure en aansluitend is de hele infrastructuur overgezet naar de Smart Datacenter oplossing. Verder is Microsoft Enterprise Mobility + Security (EM+S) gekozen vanwege de goede beveiliging en het beheer van mobiele apparaten. Binnen de zorg is dat erg belangrijk.

Efficiënter samenwerken
Met Microsoft Office 365 hebben de medewerkers altijd en overal toegang tot hun gegevens en bestanden, kunnen zij informatie sneller en makkelijker delen en krijgen zij toegang tot nieuwe communicatiemiddelen zoals chat en beeldbellen. Hierdoor kunnen zij zowel efficiënter samenwerken en communiceren met elkaar, maar ook met klanten, contactpersonen en ketenpartners.
Voor de strategische keuze, ondersteuning en implementatie van Microsoft Office 365, heeft Livio gekozen om de expertise van Caase.com in te schakelen.
“Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor Digi4Health, een Microsoft cloud platform met onder andere Office 365, Azure en EM+S. Daarnaast hebben wij onze teams uitgerust met Teams, SharePoint en Apps, waardoor onze mensen slimmer kunnen samenwerken. Caase.com helpt ons met het maken van de juiste keuzes bij de inrichting van het samenwerkingsplatform en tijdens de migratie, niet alleen door hun technische kennis en kunde, maar ook door hun ervaring met veranderingen bij gebruikers in de zorg.” Aldus Rob van Brummelen, Hoofd Informatiemanager bij Livio.

Adoptie in fases
Om de acceptatie bij medewerkers van de nieuwe manier van werken te verhogen is de overgang naar de cloud in fases uitgevoerd, de zogenaamde ‘waves’ van het Caase.com adoptieprogramma.
Wave 1 richt zich op het beter communiceren met gebruik van Office en Outlook en Skype for Business voor zakelijke chat, beschikbaarheidsweergave, video vergaderen en het delen van beeldschermen. Yammer als social platform binnen de zorg hoort ook bij wave 1.
In wave 2 is er volop aandacht voor persoonlijke productiviteit. Daar spelen Microsoft Teams, SharePoint Online en OneDrive for Business een belangrijke rol. Medewerkers leren op een nieuwe manier met elkaar samenwerken. Tijdens wave 3 gaat de aandacht uit naar meer efficiëntie en samenwerken met het door Caase.com in eigen beheer ontwikkelde Digital Workplace, Apps, Portals en Teamsites.

Zorgketen
Het resultaat van de migratie, training en adoptie in waves is dat gebruikers van het nieuwe platform niet alleen snappen dat technologie hen helpt, maar laten zij de technologie hen ook echt helpen om effectiever, productiever en vooral prettiger te werken. Rob van Brummelen: “De juiste informatie op het juiste moment beschikbaar hebben is belangrijk. Maar ook het snel en beter met collega’s kunnen overleggen helpt ons enorm. Het nieuwe samenwerkingsplatform is niet voor Livio, maar voor medewerkers, contactpersonen en partners waardoor je beter kunt presteren in de hele zorgketen.”

Komt u ook eens langs voor een kop koffie?

Hank van Gardingen

Specialist in verandering rondom de cloud
neem contact op
logo-caase