Met Azure Remote Workspace heeft u Citrix niet meer nodig

caase citrix azure remote workspace

Met Azure Remote Workspace heeft u Citrix niet meer nodig

Veel organisaties werken vandaag de dag met ‘Server Based Computing’ oplossingen met Citrix of Windows Remote Desktop Services (RDS). Op zich een prima oplossing om een werkplek op afstand (Remote Desktop) aan medewerkers aan te bieden. Ongeacht of zij op kantoor, thuis, bij klanten of vanuit een internetcafé op de Bahama’s werken. Maar de RDS / Citrix oplossing ken ook nadelen:
• U richt het in op maximale capaciteit
• Het vraag investering in hardware, software en arbeid
• Weinig schaalbare oplossing
• Niet alle applicaties zijn geschikt
• High Definition Video en zware applicaties vaak niet mogelijk

Natuurlijk innoveren Citrix en Microsoft met RDS en zijn de voordelen voor u mogelijk belangrijker dan de nadelen. Maar heeft u wel eens nagedacht over een meer schaalbaar, flexibel en goedkoper alternatief? Caase.com biedt u de Azure Remote Workspace.

Azure Remote Workspace
Om te zorgen dat uw organisatie zich volledig kan richten op uw primaire proces, heeft Caase.com de Azure Remote Workspace ontwikkeld; een werkplek die tegemoetkomt aan de eisen van on-demand. De werkplek is innovatief, hoog beschikbaar en schaalbaar in elke vorm die u wenst. De voordelen houden hier echter niet op. De ‘werkplek op afstand’ bieden wij volledig aan vanaf het Microsoft Azure platform. Het Microsoft Azure platform is het grootste IT-ecosysteem ter wereld en is er om primaire processen van klanten optimaal te ondersteunen. Dit past totaal in de on-demand gedachte.

Moderne cloud variant
De Azure Remote Workspace is beschikbaar als Clouddienst. De klant heeft totale controle over de inrichting van de online werkplek, inclusief alle applicaties die via de werkplek op afstand beschikbaar moeten zijn. Het toevoegen van nieuwe functionaliteiten is met één druk op de knop te regelen. Technisch wordt de werkplek volledig geautomatiseerd onderhouden met gebruik van de laatste technieken. Binnen de werkplek omgeving is een automatisch proces aanwezig die het op- en afschalen van de online werkplek mogelijk maakt. Anders geschreven; Wanneer werknemers geen gebruik maken van de werkplek worden de onderliggende resources (processorcapaciteit, geheugen, verbindingen) automatisch afgeschaald. Door deze slimme technologie gaan uw maandelijkse gebruikskosten tot wel 40% omlaag.

Beschikbaarheid Azure Remote Workspace
De Azure Remote Workspace is hoog beschikbaar via het Microsoft Azure platform. Binnen Microsoft Azure wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde availability sets. Een availability set is een set van machines die ervoor zorgt dat machines die lid zijn van dezelfde availability set niet tegelijkertijd zullen worden geüpdatet of opnieuw opgestart. Tevens zorgt een availability set ervoor dat de onderliggende hardware binnen het Microsoft Azure datacenter op de juiste manier wordt ingezet zodat bij een eventuele hardware verstoring de dienstverlening alsnog beschikbaar blijft.

Nu voordeel behalen
Onafhankelijk van de locatie en het apparaat kunnen medewerkers werken met de applicaties in de centrale omgeving. Voor hen is de Azure Remote Workspace de moderne werkplek op afstand die zorgt dat zij prettiger en effectiever kunnen werken. Voor u als aanbieder van de werkplek op afstand betekent het lagere en flexibele kosten, besparen op de beheerlast en zeer hoge beschikbaarheid. Al die voordelen kunt u nu behalen. Neem contact op met de uitvinders van de Azure Remote Workspace.

Nick Visser
Azure Architect Caase.com

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase