De toekomst van Microsoft SharePoint

Caase.com SharePoint online Digital Workplace

De toekomst van Microsoft SharePoint

Op 4 mei 2016 werd door Jeff Teper, Microsoft Corporate Vice President SharePoint en OneDrive officieel SharePoint Server 2016 gelanceerd tijdens het ‘Future of SharePoint’ evenement in San José in de Verenigde Staten.

SharePoint vandaag de dag heeft meer dan 190 miljoen actieve gebruikers en 9 van de 10 beste intranetsites van organisaties zijn gebouwd op SharePoint. De online variant, SharePoint online als abonnement of als onderdeel van Office365, beslaat inmiddels meer dan 60% van de nieuwe klanten. Tot zover de statistieken, maar wat is er nieuw?

SharePoint Server 2016

In de nieuwste editie van SharePoint Server is door Microsoft alle ervaring die zij in haar datacenters met SharePoint Online heeft opgedaan verwerkt. Bijzonder is dat bij het ‘herbouwen’ van SharePoint nu dezelfde code gebruikt is voor zowel SharePoint Server 2016 als SharePoint online. Dit maakt hybride omgevingen voor nu en migraties naar de cloud in de toekomst voor klanten een stuk eenvoudiger. Daarnaast geeft het aan dat Microsoft zal blijven innoveren op beide platformen en SharePoint Server 2016 zeker niet de laatste editie zal zijn. Microsoft gaf op het evenement tevens haar drie belangrijkste aandachtsgebieden voor SharePoint aan:

1.    Betere gebruikerservaring;
2.    Compliance en rapportage voor bedrijfsinformatie;
3.    Een cloud gebaseerde infrastructuur voor een modern datacenter en kostenreductie.

De toekomst van SharePoint

SharePoint als technologie, of beter als oplossing, is eigenlijk het samenbrengen van informatie in documenten, internet technologie en een uitgebreide zoekfunctie. Maar dat is heel plat. Wanneer we kijken naar de toekomst van SharePoint ziet Microsoft drie belangrijke pijlers:

1.    Groups – groepen mensen, binnen en buiten organisaties, die samen werken, informatie delen en zo resultaten willen behalen. Het samenbrengen van de informatie en het samenwerken zal komen vanuit de Microsoft productiviteitsoplossing Office365;
2.    Graphs – in goed Nederlands: grafische weergaven. Informatie is pas nuttig voor mensen als zij door intelligentie verwerkte resultaten zien, bij voorkeur in grafische weergaven. Zo kunnen zij snellere en betere beslissingen maken;
3.    Governance – wij vertalen dit naar ‘het voldoen aan wet- en regelgeving’. Een goed platform voor informatie en samenwerken kan niet bestaan zonder ‘end-to-end’ beveiliging en management. Organisaties moeten erop kunnen vertrouwen dat hun bedrijfsdata veilig is en blijft. Niet alleen voor toegang door onbevoegden, maar zeker ook voor de integriteit van de informatie.

Wanneer dit de pijlers zijn voor de inhoud, gaat Microsoft in de toekomst investeren in:

1.    Het eenvoudig delen van informatie door de gebruikers van SharePoint;
2.    Een totaal nieuw intranet dat geschikt is voor mobiele apparaten;
3.    Een open en ‘connected’ platform, zodat klanten en Microsoft partners eigen oplossingen op basis van SharePoint kunnen bouwen;
4.    Beveiliging, privacy en compliancy.

De komende jaren zal Microsoft op basis van deze uitgangspunten SharePoint blijven ontwikkelen, zowel voor gebruik met een lokale SharePoint server alsook binnen de cloud variant SharePoint Online.

Digital Workplace

Caase.com heeft op basis van SharePoint online haar eigen Digital Workplace ontwikkelt. Feitelijk al de realisatie van de toekomstvisie van Microsoft. U kunt dus nú al profiteren van optimaal samenwerken en handig informatie delen via een beveiligde en gecontroleerde omgeving. Weten wat dat voor u kan doen? Praat dan eens met de specialisten.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase