Azure Cloud Architect Bootcamp – investeren in klanten

Caase.com Microsoft Azure Bootcamp

Azure Cloud Architect Bootcamp – investeren in klanten

Van 15 tot en met 20 mei 2017 was op de Microsoft Campus in Redmond, WA Verenigde Staten de Azure Cloud Architect Bootcamp. De Caase.com Microsoft Azure specialisten Robert Smit en Nick Visser waren onder de 500 deelnemers van over de hele wereld. In een week tijd zijn deze Azure architecten weer een heel stuk wijzer geworden en die kennis gaan zij inzetten voor klanten die Azure services willen gebruiken.

Deep Dive
Het Azure Architect Bootcamp is een echte Azure ‘deep dive’ met diverse richtingen, zoals software-ontwikkeling (cloud application development, DevOps), informatie en analyse (Data & Analytics) en Cloud Infrastructuur. Een breed scala aan Azure componenten stond op de agenda, zoals Infrastructure as a Service (Iaas), virtual machines en scale sets. Maar ook Azure data-opslag, veiligheid (security) met Identity & Access Management, Azure SDN en hybride netwerken.

Azure Cloud Infrastructure
Nick en Robert hebben zich in deze Azure Bootcamp vooral beziggehouden met Azure Cloud Infrastructure; leren, ervaringen delen en beter worden. Niet alleen voor zichzelf of Caase.com, maar vooral met het voordeel voor de klant in gedachten. Enkele van de onderwerpen die voor een Azure Cloud Infrastructure Architect belangrijk zijn stonden op het programma, zoals:
• Azure Containers en Container Services
• Cortana Analytics en Azure Machine Learning (kunstmatige intelligentie)
• Back-up, hoge beschikbaarheid, continuïteitsdiensten en uitwijk (Disaster Recovery Services, High Availability, Business Continuity)
• Operations Management Suite en Azure Monitor voor beheer en controle
• Azure Stack voor hybride cloud oplossingen

Whiteboard sessies
Naast leren was er tegelijk veel praktijk, om nog meer te leren. Zoals de whiteboard sessies. In kleine teams zijn real life klantcases gepresenteerd. De deelnemers kregen vervolgens ‘slechts’ een uur tijd om een complete Azure architectuur te ontwerpen. De oplossing moest worden gepresenteerd aan mededeelnemers en Microsoft Azure specialisten. Op de vraag of de gekozen oplossing ‘een goed’ is of niet leverde regelmatig voer voor discussie op. Uiteindelijk bleken alle door team Caase.com ontworpen Azure oplossingen eenvoudig de beste en meest praktische en dat geeft vertrouwen voor Caase.com klanten die naar Azure willen.

Azure Hackathon
Een oplossing bedenken is één, die oplossing daadwerkelijk in Azure bouwen en testen is twee. De Azure Hackathon bleek een zeer intensieve maar praktische oefening voor de praktijk. De ‘end-to-end’ oplossing, hands-on, in een klein team en kijken of jouw oplossing in de praktijk werkt.

Veel klantvoordeel
Caase.com investeert veel in opleiding van medewerkers. Onder andere door niet één maar zelfs twee Azure architecten af te vaardigen naar deze Azure Architect Bootcamp op het Microsoft hoofdkantoor. Natuurlijk omdat wij het beste willen voor onze mensen, maar zeker omdat wij alleen met de juiste kennis en ervaring, geleerd en gedeeld, de beste oplossingen voor onze klanten kunnen ontwerpen en bouwen. Daar profiteert u van. Weten welk voordeel u bij Caase.com haalt? Neem dan contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie

logo-caase